Sport > Fudbal

Italijani KRNJE crveno-bele: STANKOVIĆ Zvezdi "OTIMA" jednog od najbitnijih igrača?

Sadašnji trener Sampdorije pokušaće sve da ne ispadne iz Serije A

Izvor: K1info

04/12/2022 > 22:33

podeli vest:

Italijani KRNJE crveno-bele: STANKOVIĆ Zvezdi "OTIMA" jednog od najbitnijih igrača?
Foto: Starsport


Kada o nečemu piše italijanska Gazeta delo Sport, to svet pomno čita jer podrazumeva potkrepljenost pouzdanim informacijama, a da li će takva biti i da trener Sampdorije Dejan Stanković ove zime iz "svoje" Crvene zvezde želi da uzme jednog od ključnih igrača, pokazaće vreme.

Naime, prema Gazeti, Aleksandar Dragović bi uskoro mogao da napusti četu iz Ljutice Bogdana i preseli se u Đenovu, s tim što bi u Sampdoriju došao na pozajmicu.

Austrijski reprezentativac je, navodno, na Stankovićevoj listi želja jer je defanziva njegove ekipe u Seriji A katastrofalna - sa 27 primljenih golova na 15 utakmica to je druga najgora odbrana u elitnoj ligi Italije. To je i prouzrokovalo da su Đenovljani trenutno pretposlednji na tabeli, dok im prvi tim van zone ispadanja beži sedam bodova.

Inače, pozajmica se pominje zato što je finansijska situacija Sampdorije loša, a klub očajnički traži pojačanja u pokušaju da sačuva prvoligaški status. Pojačanja su neophodna, ali se čeka da ekipa prvo rastereti budžet odlaskom nekog od igrača iz postojećeg kadra.

Italijanski list piše i o velikom iskustvu Dragovića, o njegovih 100 utakmica za selekciju Austrije i veliku ulogu u osvajanju titule Crvene zvezde minule sezone, verujući da bi bio veliko pojačanje za Sampdoriju.

Međutim, zavisi tu mnogo i od crveno-belih, koje je Dejan Stanković i trenirao donedavno. Možda bi oni i pomogli svom nekadašnjem strategu na neki način, ali da se tek tako odraknu jednog od ključnih šrafova svoje mašine, to i nije mnogo verovanto.

 

Ostavite komentar