Sport > Fudbal

NIJE trebalo onako da PROVOCIRAM Srbe: DŽAKA se kaje zbog veličanja TERORIZMA

U intervjuu za švajcarske medije fudbaler se prisetio gesta sa SP 2018. u Rusiji

Izvor: K1info

13/11/2022 > 19:50

podeli vest:

NIJE trebalo onako da PROVOCIRAM Srbe: DŽAKA se kaje zbog veličanja TERORIZMA
Foto: Starsport


Fudbaleri Srbije su nas i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pre četiri godine, kao i uvek kad je najbitnije - osramotili za sve pare.

Međutim, još je tu bilo muka, ali ne fudbalske prirode, koje su nam zadavali rivali. Čak i na terenu, što FIFA ne dozvoljava. Naravno, sećate se - veličanje terorizma Granita Džake i pokazivanje dvoglavog orla rukama posle gola protiv Srbije.

Golom Džake Švajcarci su izjednačili na 1:1, a onda nas je u dotukao Đerdan Šaćiri - 2:1 i praktično kraj snova o prolasku grupe na SP.

I Šaćiri je sa Džakom pokazivao dvoglavog orla - zbog toga je FIFA novčano kaznila obojicu, ali to ni dan danas ne menja neke činjenice - da smo mi pretežno očajni kad igramo značajne utakmice (ostavite se sudija lopova) i da su Džaka i Šaćiri podržavali teroriste koji hoće da prave veliku Albaniju. A na sve to - da li nas čeka nova muka? Pa mi smo sa Švajcarcima ponovo u grupi - i sada, na Svetskom prenstvu u Kataru.

Foto: Starsport

Granit Džaka i Đerdan Šaćiri kažnjeni su od strane FIFA zbog veličanja terorizma

Bilo kako bilo, Džaka se u intervjuu za švajcarske medije prisetio i meča protiv naše selekcije 2018, odnosno gesta kojim je na sebe navukao bes svih slobodoljubivih naroda na Balkanu koje ugrožava ideja velike Albanije, a naročito Srba.

Intervju je veliko iznenađenje jer Džaka ne veliča baš taj svoj potez, naprotiv. Na konstataciju sagovornice da je na svakom velikom takmičenju bio u centru pažnje (2014. igrao na pogrešnoj poziciji, 2016. promašio ključni penal protiv Poljaka, protiv Srbije je provocirao), Džaka je rekao:

- Da, uvek sam vam davao dobre priče - počeo je Džaka smejući se. - Sve je bilo dobro u toj utakmici sa Srbijom osim tog dvoglavog orla. Nije trebalo to da uradim.

Novinarku je zanimalo i da li je zapaljiv ambijent tog dana na stadionu doprineo da tako nešto izbaci iz sebe?

- Znate, imao sam samo dva takva trenutka u svojoj karijeri. jedan na meču Arsenala i Kristal Palasa kada su mi moji navijači zviždali, pa sam im odgovorio, i taj protiv Srbije kada sam napravio tu gestikulaciju - zaključio je Granit Džaka.

 

Ostavite komentar