Sport > Time Out

KAKO ĆE NJIH DVE KUĆI? Navijačice Saudijske Arabije uradile ono ŠTO SE NIKAKO NE SME

Osim što su nisu nosile maramu, one su pokazale i svoja ramena, a pre početka turnira za takav način oblačenja sledile bi sankcije

Izvor: K1info

03/12/2022 > 12:33

podeli vest:

KAKO ĆE NJIH DVE KUĆI? Navijačice Saudijske Arabije uradile ono ŠTO SE NIKAKO NE SME
Foto: Tanjug/AP


Dolazak u Katar za mnoge navijače je predstavljen zastrašujuće. Svakako su prednjačile pretnje s kojim se suočavaju navijačice ukoliko pokažu više nego što to smeju ili više nego što je dozvoljeno prema islamskim propisima.

Ipak, praksa je pokazala drugačije pa stvarno stanje uopšte nije takvo kakvim se predstavljalo. Najbolji primer za to je čuvena hrvatska navijačica Ivana Knoll.

Devojka rodom iz Čapljine je uoči starta prvenstva iznela more kritika na račun organizatora, međutim kada je stigla u Katar uverila se u suprotno te da ima slobodu da radi što želi.

Svakako Ivana nije jedina navijačica na Mundijalu pošto su i ostale zemlje učesnice imale ili imaju svojih "predstavnica" koji odišu lepotom i lepim izgledom.

Foto: Tanjug/AP

 

Da stanje u Kataru, ali generalno arapskom svetu nije kako se to zapravo misli najbolje su možda pokazale dve navijačice Saudijske Arabije protiv Meksika.

Naime, osim što su nisu nosile maramu, one su pokazale i svoja ramena. Pre početka turnira za takav način oblačenja sledile bi sankcije, ali to očigledno nije tako.

Jedna od navijačica je otišla i korak dalje pa je otkrila i stomak pa su mnogi ostali u čudu kada su ih videli, prvenstveno iz razloga kakvo generalno mišljenje vlada o načinu oblačenja u arapskom svetu.

Iako je početak turnira za Suadijce bio kao iz snova posle pobijede nad Argentinom, usledili su porazi od Poljske i Meksika što je značilo i kraj turnira za ovu selekciju.

Foto: Tanjug/AP

 

U grupnoj fazi okončan je nastup i reprezentacije Irana koji je takođe imao dosta navijačica u Kataru, koje su sada u strahu šta ih čeka.

Navijačice iz Irana su odlučile da iskažu hrabrost i dođu na stadion, nešto što im nije dozvoljeno u njihovoj zemlji. Htele su da iskažu svoja prava, da poruče kako su "žene Iranke slobodne".

The Athletic tvrdi da su dotične jako zabrinute pre povratka u zemlju i strahuju da će im se dogoditi loše stvari. Takođe, navodi se da su ih u Katraru "špijunirali" ljudi koji su očigledno bili poslani od strane iranskih vlasti.

 

 

 

Ostavite komentar