Sport > Fudbal

Fudbaleri Engleske DEMOLIRALI Vels, SAD savladale Iran na SP u Kataru

U osminu finala Svetskog prvenstva iz grupe B idu Engleska i SAD

Izvor: K1info/b92.net

29/11/2022 > 22:08

podeli vest:

Fudbaleri Engleske DEMOLIRALI Vels, SAD savladale Iran na SP u Kataru
Foto: Tanjug/AP/Frank Augstein


Fudbaleri Engleske su savladali Vels sa 3:0, dok je Iran poražen od SAD-a sa 1:0.

Drama do samog kraja, ali Amerikanci idu u osminu finala Svetskog prvenstva! Bilo im je potrebno da pobede Iran i to su i učinili, golom sjajnog i požrtvovanog Kristijana Pulišića koji se u istoj akciji povredio - 0:1 (0:1).

 

Standings provided by Sofascore

Bilo je to pred sam kraj prvog poluvremena. Igrao se 39. minut kada je lopta ubačena u srce kaznenog prostora, a Pulišić uklizao i ubacio je u prazan deo mreže. Međutim, posle toga nije uspeo da se zaustavi, prosto se zakucao u golmana Irana i tako se povredio. Stegao je zube, ostao na terenu do poluvremena, a onda je zamenjen. 

Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

 

Iranci jednostavno nisu ličili na ekipu koja je protiv Velsa stigla do pobede. Malo šansi vrednih pomena uz krajnje defanzivnu taktiku, bio je pun promašaj. Jednostavno Amerikanci su iskoristili svoje nadahnuće i individualni kvalitet da neporaženi izađu iz Grupe B posle dva remija na samom startu u mečevima sa Engleskom i Velsom.

Foto: Tanjug/AP/Ricardo Mazalan

 

Možda i ponajbolju šansu su Iranci imali u nadoknadi vremena, kada je Puraligandži poslao loptu pored stative nakon jednog udarca iz kaznenog prostora.

Prava drama usledila je samo nekoliko minuta potom. Igrao se 98. minut kada je sudija Antonio Mateu Lahoz potencijalno i oštetio Irance za penal posle povlačenja u kaznenom prostoru. Pao je Mehdi Taremi, ali je Španac i posle konsultacija sa VAR sobom odlučio da ne pokaže na belu tačku, uprkos tome što se na ponovljenom snimku videlo povlačenje.

 

U drugom meču Engleska je ubedljivo savladala Vels sa 3:0, pogocima u drugom poluvremenu.

Engleska je došla do komotne pobede protiv ljutog rivala, reprezentacije Velsa. I dok Zmajevi idu kući kao poslednjeplasirani tim Grupe B, sa druge strane Gordi Albion sa prvog pikira osminu finala - 0:3 (0:0).

Apsolutni junak engleske reprezentacije večeras bio je Markus Rašford, koji je postigao dva gola svoje reprezentacije. Prvi je bio posebno upečatljiv, pošto je pored toga što je doneo Englezima prednost, postignut iz slobodnog udarca sa preko 20 metara pravom "bombom" u 50. minutu.

Raspad Velsa desio se samo dva minuta kasnije. Tada je ponovo Rašford započeo akciju Engleza tako što je ukrao loptu Velšanima, a onda je Kejn plasirao loptu po zemlji do Fila Fodena koji je čekao na drugoj stativi da je smesti u prazan deo mreže.

Tačku na sve stavio je ponovo Markus Rašford. I ovaj pogodak nije bio ništa manje lep. Krenuo je sa ivice kaznenog prostora sa desne strane, promešao odbranu Velšana, izbacio trojicu igrača i šutirao u mrežu.

 

 

Foto: Tanjug/AP/Frank Augstein

 

U nokaut fazu plasirala se Engleska sa prvog i SAD sa drugog mesta

Englezi će tako u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru igrati sa Senegalom, dok će Sjedinjene Američke Države "udariti" na Holanđane, koji su prethodno zauzeli prva dva mesta u Grupi A.

 

 

 

Ostavite komentar