Sport > Fudbal

"SVI IGRAJU FUDBAL" - više nije FRAZA: Samo 3 ekipe u OSMINI FINALA SP posle dva kola

Blizu su i Španija, Holandija i Engleska... a Srbija se valjda neće unapred predati

Izvor: K1info

29/11/2022 > 15:16

podeli vest:

"SVI IGRAJU FUDBAL" - više nije FRAZA: Samo 3 ekipe u OSMINI FINALA SP posle dva kola
Foto: Starsport


Lopta je okrugla, danas svi igraju fudbal. Nema više ili umeš ili ne umeš. Mundijal u Kataru je doneo više novina, ali najupečetljiviji je utisak da posle dva kola imamo svega tri reprezentacije za koje se već može reći da su prošli u osminu finala: prvak sveta Francuska, Brazil u svojstvu najvećeg izazivača i Portugal.

Ostala je završna trećina takmičenja po grupama, da se raščivija ko sve zaslužuje mesto u eliminacionoj fazi Mundijala, a ko se vraća kući. Blizu su i Španija, Holandija i Engleska... Poslednje dve selekcije će to, očekuje se, potvrditi tokom dana. 

Brazil, Francuska i Portugal osigurali su prolazak sa po dve pobede, ne i vicešampion iz Rusije Hrvatska, dok su Borjanova Kanada i domaćin Katar ispali nakon što su doživeli po dva poraza. Dodajmo da tri reprezentacije do sada nisu dale gol - Tunis, Meksiko i Urugvaj... 

Nažalost, Srbija sa jednim bodom i minusom od dva gola nije među ekipama koje su već u osmini finala, nije ni među ovima koje su ispale sa SP, a nismo ni bez golova. Tako da nije sve baš tako crno...

Foto: Tanjug/AP

 

A i nekako nam lakše kad vidimo da se jedna Nemačka bori za vazduh, a da ni timu Belgije ne ide kako je očekivano.    

Piksijevi Orlovi su među tih 27 reprezentacija koje su još u igri za nastavak takmičenja, neke sa manje, a neke sa više šansi, a mi zaista želimo da smo boljoj poziciji.

Današnji program je takav, da je FIFA morala da reaguje - za razliku od prva dva kola, utakmice treće runde grupne faze igraju se istovremeno u 16.00 i od 20.00, kako bi se sprečilo eventualno nesportsko ponašanje i kalkulisanje u rezultatu.

Na kraju dana saznaćemo koji će timovi iz grupa A i B obezbediti plasman među 16 najboljih reprezentacija turnira.

Ono što je sada zanimljivo jeste da su tri selekcije najbliže prolasku grupe - Engleska, Holandija i Španija, sa verovatnoćom od 90% analizira Grejsnout.

Što se tiče favorita za osvajanje Mundijala, prema podacima kojima raspolaže Grejsnout, Brazil je najbliži trofeju sa 26%, Argentina je druga sa 12%, a zatim slede Francuska, Španija i Portugal sa po 9%.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema aktuelnim analizama, Brazil ima 38% šanse da dođe do finala, a Francuska je u toj trci drugoplasirana sa 20%.

Što se tiče Grejsnoutovog predviđanja u vezi sa tim ko će proći grupnu fazu takmičenja, kompanija navodi da su najveće iznenađenje dosad priredile selekcije Poljske, Australije, Kostarike i Maroka i da su one sada među timovima koje imaju velike šanse za prolaz u osminu finala. One su na originalnoj listi 16 timova zamenile Meksiko, Dansku, Nemačku i Belgiju.

Srbija se, za razliku od Hrvatske, ne nalazi u grupi od 13 timova kojima se predviđa plasman u narednu fazu. Ali, oni ne znaju za naš inat i mogućnost da "sredimo" Švajcarce zbog Rusije 2018, te za epohalnu pobedu u Portugalu... 

- Srbija je ispustila pobedu protiv Kameruna i to nam naravno odgovara. Znam da bi jedan bod trebalo da nam bude dovoljan za plasman u osminu finala. Ali nisam trener koji će svom timu reći da igra na nerešeno - izjavio je selektor Švajcaraca Jakin.

Pa, šta nam preostaje u petak. Samo jedno - da budemo orlovi, a ne pokisli pilići.

Vrlo je jednostavno, ili jesi ili nisi. Pobednik.   

 

Ostavite komentar