Sport > Fudbal

Gubili smo, igrali nerešeno, na redu je POBEDA - Mijatović veruje PIKSIJU i poručuje da NIJE VREME za KRITIKE

Treba biti realan i reći da na prethodne dve utakmice reprezentacija Srbije nije bila na nivou na kom smo svi očekivali, rekao je on

Izvor: K1info

29/11/2022 > 21:08

podeli vest:

Gubili smo, igrali nerešeno, na redu je POBEDA - Mijatović veruje PIKSIJU i poručuje da NIJE VREME za KRITIKE
Foto: YouTube screenshot


U našem mentalitetu je da smo na važnim utakmicama uvek znali da postavimo stvari na pravi način i postignemo uspeh, rekao je bivši fudbaler Predrag Mijatović.

Kako kaže, optimista je i veruje da će naši momci uspeti da se izbore sa reprezentacijom Švajcarske.

- Treba biti koncentrisan, odigrati na nivou, održati motivaciju i odigrati kvalitetnu utakmicu, jer znamo da možemo. Fudbaleri moraju da shvate da je učešće na Svetskom prvenstvu velika privilegija, čast i odgovornost. Treba da se zaboravi na pritiske koji nemaju veze sa fudbalom. Moramo da se fokusiramo da se napravi dobra atmosfera, da se koriguju situacije koje su se dešavale u prve dve utakmice i da shvatimo da igramo protiv jedne reprezentacije koja je bolja od Kameruna - rekao je Mijatović.

Mijatović je rekao da treba biti realan i reći da na prethodne dve utakmice reprezentacija Srbije nije bila na nivou na kom smo svi očekivali.

- Protiv Brazila je bilo jako konfuzno. Branili smo se, za 90 minuta nismo napravili nijednu šansu i to je rezultiralo porazom, koji je bio blag po meni, s obzirom da je Brazil imao puno prilika da da i neki gol više. Što se tiče utakmice sa Kamerunom, mislim da su stvari bile mnogo bolje. U samom startu meča bilo je nervoze, bilo je malo grešaka, Kamerun je poveo sa 1:0. Od tog trenutka reprezentacija Srbije je na brilijantan način završila prvo poluvreme - istakao je on i dodao:

- U tom nekom dodatnom vremenu su postigli dva gola, a onda na početku drugog poluvremena još jedan gol. I maltene je bilo sve okej i sve rešeno i onda iz nekog razloga, meni još uvek neshvatljivog, reprezentacija Srbije je krenula u nekakvu dinamiku koja je potpuno nelogična kad su takve utakmice u pitanju.

Foto: K1info

 

Mijatović je smatra da je možda bilo inteligentnije da se zgusnu redovi, da se obrati pažnja na defanzivne zadatke.

- Ekipa Kameruna je verovatno u tom trenutku morala da krene napred i u kontri postigne još neki pogodak. Međutim, da li je u pitanju bila velika želja, ili nekakva sigurnost u tom trenutku, da se krene napred i postigne gol više i na kraju se desilo šta se desilo. Jedna konfuzna završnica utakmice, gde je možda Kamerun, uz malo više koncentracije, mogao i da pobedi - napomenuo je on.

Peđa Mijatović je rekao i to da je poslednja utakmica - odlučujuća.

- Selektor je govorio da, bez obzira na prvu i drugu utakmicu, ona sa Švajcarskom je odlučujuća. Eto, to se i dogodilo, jedino pobedom može da se očekuje prolaz dalje. I mislim da su momci zajedno sa stručnim štabom napravili plan i znaju kako i na koji način da odigraju. Moram reći da je Švajcarska ozbiljna reprezentacija, što smo videli u jučerašnjoj utakmici sa Brazilom. To je reprezentacija protiv koje će nam biti jako teško igrati. Uz neku korekciju, uz motivaciju i sve ono što bi trebalo ovih dana da urade, mislim da Srbija može da pobedi i pokaže nam zašto su na briljantan način otišli na Mundijal – rekao je ovaj bivši jugoslovenski fudbaler.

Mijatović smatra da još uvek postoji šansa da se reprezentacija Srbije plasira u dalje takmičenje i da sada nije vreme za kritike i detaljnije analize.

- Kada je reč o komunikaciji između stručnog štaba i igrača na samom terenu, to nije kao u nekim drugim sportovima. Fudbalski teren je mnogo veliki, velika je buka, ima 50.000 ljudi na tribinama, strašno je teško u tim momentima napraviti pravu komunikaciju da te igrači ustvari čuju. To se obično radi kad je neki faul, kad neki od igrača priđe do klupe, a onda on to prosledi dalje igračima. Ali to je proces koji traje nekih tridesetak sekundi. Kada je reč o golovima koje smo primili u dva minuta, mislim da je u pitanju umor, taktička neinteligencija i pad koncentracije. Videli ste na koji smo način primili dva gola, praktično na isti način - rekao je Mijatović.

Foto: Starsport

 
Imam poverenje u Piksija

Peđa Mijatović ima poverenje u selektora Dragan Stojkovića Piksija.

- Piksi je na brilijantan način vodio reprezentaciju do ovog turnira i mislim da mu treba dati podršku u izboru tima. Mi sa strane moramo navijati i slati pozitivnu energiju i videti da li su momci zaista kadri da u poslednjoj utakmici smognu snage i da pobede, što je jedino što Srbiji odgovara. Mislim, isto tako, da svi reprezentativci znaju gde greše, kako su odigrali prve dve utakmice. Optimista sam i mislim da će reprezentacija Srbije pokazati da može da pobedi reprezentaciju Švajcarske. Jednu smo izgubili, drugu igrali nerešeno i mislim da je sada red da jednu utakmicu pobedimo - optimističan je on.

 

 

 

 

Ostavite komentar