Sport > Fudbal

Tadić i Savić: Najvažnije je da sami ODLUČUJEMO o prolazu, među igračima NIKAD nije bila BOLJA ATMOSFERA

Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić obratili su se javnosti dan posle remija protiv Kameruna, a pred odlučujući meč sa Švajcarcima

Izvor: K1info/telegraf.rs

29/11/2022 > 17:26

podeli vest:

Tadić i Savić: Najvažnije je da sami ODLUČUJEMO o prolazu,  među igračima  NIKAD nije bila BOLJA ATMOSFERA
Foto: Starsport


"Orlovi" su u ponedeljak odigrali 3:3 sa Kamerunom, pošto su imali dva gola prednosti (3:1) i sada ih samo pobeda protiv Švajcarske vodi u osminu finala.

Reprezentacija Srbije počinje pripreme pred odlučujući meč u grupnoj Svetskog prventva u Kataru. Pred medije su izašli kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.

Orlovi će posle konferencije održati trening, koji će biti početak priprema za meč protiv Švajcarske u kojem će biti odlučeno ko će proći u osminu finala Mundijala.

Taj meč je na programu u petak od 20.00 na stadionu 974.

Prvi je Segej dao odgovor na pitanje o pritisku pred meč sa Švajcarskom.

- Sigurno da je bio veliki pritisak na prošloj utakmci, ali to na nas ne treba da reaguje, ne treba da gledamo unazad, niti u ono što je bilo, fokusiramo se samo na naredni meč.

Foto: Starsport

 

Bila je velika tenzija na poslednjem meču, kako ćete se nositi sa tim?

- Jeste, bio je veliki pritisak pre četiri godine, mislim da samo treba da se fokusiramo na fudbal, da pokažemo da igramo bolji fudbal od njih, pa ko je bolji neka prođe dalje - ističe Tadić.

- Mislim da su i njihovi i naši igrači navikli na taj pristak, pitanje je samo ko će bolje da iznese taj pritisak i ko će igrati bolji fudbal - poručio je Tadić.

Sergej je odgovorio na pitanje o emocijama za duel pred Švajcarskom.

- Ne mislim da će biti toliko emocionalna utakmica, jer je protivnik Švajcarska, mi moramo da krenemo od sebe, da im pokažemo da smo došli na utakmicu da ih pobedimo i da prođemo dalje - rekao je Sergej.

Samopouzdanje u ekipi

- Samopouzdanje nam daje ovih godinu i po dana koliko smo zajedno sa selektorom Stojkovićem, igrali smo dobar fudbal, pobeđivali smo utakmice, i kada nismo pobeđivali igrali smo dobro, sjajna je atmosfera i veliko je zajedništvo među igračima, to nam daje samopouzdanje - istakao je Tadić.

Da vam je neko pre godinu dana ponudio da u poslednjem meču odlučujete o prolasku dalje, da li biste prihvatili?

- Naravno da smo od prvog dana to želeli, posle kada smo videli protivnika i raspored, videli smo odmah da će sve da zavisi od poslednje utakmice - rekao je Sergej, a nadovezao se Tadić.

- Sa obe ruke - poručio je kapiten.

Foto: Starsport

 

Kako je ekipa reagovala na remi sa Kamerunom?

- Sigurno da je teško jer si vodio 3:1 i nisi zadovoljan kada si igrao nerešeno. Stvorili smo veliki broj šansi, naravno da golove koje smo primili ne smeju da nam se dešavaju, ali to počinje i od veznog reda i odbrane. Svi smo čekali kako će da završi meč sa Brazilom, to nam je popravilo utisak, treba nam pobeda u poslednjem kolu - rekao je Tadić.

Onaj neuspešan lob zna 3:1 koji je mogao da reši meč?

- Da je bilo 0:0 uradio bih isto, jer mislim da bi me stigao njegov levi bek, lopta mi je tako padala, mislio sam da je to najbolje da uradim - rekao je Sergej.

Da li samopouzdanje pada posle remija?

- Bilo je i dobrih i loših momenata, protiv Irske smo imali sličnu situaciju, trebalo je možda da pobedimo sa 3  - 2 gola razlike ali nismo, treba nam pobeda, nikad nije bila bolja atmosfera među igračima - istakao je Tadić.

Niste se povlačili, da li je odluka selektora ili vaša da krenete napred?

- Protivnik je promenio, počeli su da igraju 4-2-4, imali smo par situacija da smo morali da idemo ka golu, mogli smo da damo četvrti i peti gol, nismo to učinili, morali smo bolje da se organizujemo, da imamo kontrolu kako stojimo i da kontrolišemo njihove igrače koji su se kockali, ostajali su gore, trebalo je da među nama na terenu bude bolja komunikacija da ne dođe do takve situacije - rekao je Tadić.

Meč Brazila i Švajcarske da li ste čuli navijače?

- Otišao sam u sobu, zatvorio sam se i čuje se nekoliko sekundi ranije, čuo sam da su dali gol, tu je bila jedna lopta, posle je dignut ofsajd, posle toga je bila velika radost, jer sve zavisi od nas. Što se tiče atmosfere, stvarno dugo nije vladala ovako dobra i zdrava atmosfera, treba samo da se držimo zajedno i to je to - rekao je Tadić.

Članak Sergeja?

- Zglob je mnogo bolje, to je bilo posle meča sa Brazilom, ali radio sam svaki dan terapije, ide ka boljem. Imao sam i neki poseban steg na nozi, biću spreman za sledeću utakmicu.

Foto: Starsport

 

- Uvek težimo ka boljem, protiv Brazila nismo mogli da pokažemo neki kvalitet, bilo nam je teško, uglavnom smo se branili, a u drugoj je bilo i dobrih i loših, nadam se da ide na bolje.

Možete li narodu da date obećanje da ćete dati sve od sebe protiv Švajcarske i da li je potrebna sportska sreća da bismo prošli dalje?

- Ne možemo ništa da obećamo, svako ko dođe u reprezentaciju, cilj mu je da da sve od sebe, što se tiče sreće, po meni smo ova dva boda sa Kamerunom izgubili, nadam se da će se sreća okrenuti i da svi budemo srećni posle Švajcarske - rekao je Sergej.

 

 

 

Ostavite komentar