Sport > Fudbal

Fudbalske reprezentacije Holandije i Senegala se PLASIRALE u OSMINU finala SP u Kataru

Holandija je pobedila Katar, a Senegal Ekvador

Izvor: K1info/Tanjug

29/11/2022 > 18:25

podeli vest:

Fudbalske reprezentacije Holandije i Senegala se PLASIRALE u OSMINU finala SP u Kataru
Foto: Tanjug/AP/Lee Jin-man


Selekcije Holandije i Senegala plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su savladali reprezentacije Katara i Ekvadora.

Holandija je na stadionu "El Bajt" pobedila Katar 2:0 u poslednjoj utakmici grupne faze Mundijala. 

Golove za Holandiju postigli su Kodi Gakpo u 26. minutu i Frenki de Jong u 50. minutu.  Holandija je u utakmici sa Katarom opravdala ulogu favorita. 

Od prvog minuta je imala veći posed lopte iz kojeg je diktirala tempo igre. Usledili su napadi Holandije, od toga dve šanse Memfisa Depaja koje on nije iskoristio. Katar je svoje šanse tražio iz polukontri i kontri.

Foto: Tanjug/AP/Petr David Josek

 

U 26. minutu Kodi Gakpo je primio loptu na 20 metara od gola i povukao je napred. Nanizao je četiri igrača, pored njih šutirao sa 14 metara i postigao gol za Holandiju.

Holanđani su u istom ritmu otvorili drugo poluvreme. U 50. minutu Frenki de Jong se našao na pravom mestu u pravom trenutku, pošto je na njega naletela odbijena lopta u šesnaestercu, tako da mu nije bilo teško da je plasira u mrežu za 2:0. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

Senegal je na stadionu "Kalifa" pobedio ekipu Ekvadora 1:0 u poslednjoj utakmici grupne faze Mundijala.

Golove za Senegal postigli su Ismail Sar u 44. minutu iz penala i Kulidu Kulibali u 70. minutu, dok je za Ekvador bio precizan Moizes Kaisedo u 68. minutu.

Senegal je utakmicu otvorio agresivnije, pogotovo na sredini terena. Preuzeli su inicijativu i od prvog minuta nametnuli svoj tempo. 

Foto: Tanjug/AP/Natacha Pisarenko

 

U četvrom minutu Idrisa Gej je imao odličnu priliku da postigne gol, ali njegov šut je otišao pored desne stative. U 42. minutu igrač Senegala je oboren u šesnaestercu Ekvadora i sudija je pokazao na belu tačku. Priliku je iskoristio Ismail Sar i svojoj ekipi tako doneo prednost od jednog gola.

Drugo poluvreme je bolje otvorila ekipa Ekvadora, koja je u tim momentima više imala loptu u nogama. Pritiskali su zadnju liniju Senegala, koja se mučila sa iznošenjem lopte. Ipak, u 68. minutu posle izvedenog kornera najviši u skoku bio je Moizes Kaisedo, koji postiže gol za 1:1.

Foto: Tanjug/AP/Themba Hadebe

 

Posle samo dva minuta gol postiže Kulidu Kulibali posle izvedenog prekida. On se oslobodio čuvara i sjajno reagovao pred golom za 2:1. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

Holandija će u osmini finala kao prvoplasirana u grupi A igrati sa drugoplasiranom ekipom iz grupe B, dok će Senegal igrati sa prvoplasiranom ekipom iz grupe B.

 

 


 

 

Ostavite komentar