Sport > Fudbal

Nije VELIKA GANA kao tužna Srbija: NEMA PREOKRETA kod Afrikanaca, Koreja položila oružje

Oto Ado znao kako da vodi svoju selekciju u trenucima kad se lomio rezultat

Izvor: K1info

28/11/2022 > 16:38

podeli vest:

Nije VELIKA GANA kao tužna Srbija: NEMA PREOKRETA kod Afrikanaca, Koreja položila oružje
Foto: Tanjug/AP


Fudbalska velesila Gana... Da li ste nekada u životu mislili da ćete to pročitati? Trebalo je to da pomislite posle Svetskog prvenstva 2010, kada je Gana pobedila Srbiju sa 1:0, a potom stigla i do četvrtfinala tog takmičenja, ali sada to možda možete da potvrdite - posle ultrauzbudljivog meča na Mundijalu u Kataru, Gana danas nije dozvolila preokret u meču sa Južnom Korejom i slavila je sa 3:2 (2:0) u meču drugog kola grupe H.

Nesrećna Srbija je u meču koji je odigrala pre Gane, posle vođstva od 3:1 porotiv Kameruna, dozvolila da se meč završi 3:3, a na istom putu je bila i Gana, koja je protiv Korejanaca vodila sa 2:0 posle prvog poluvremena, golovima Mohameda Salisua u 24. i Mohameda Kudusa u 34. minutu.

U drugom delu igre, Paolo Bento je počeo da pravi izmene od starta, osvežio je selekciju koja je počela da "grize" i to je dalo izvanredan rezultat - Čo Gue Sung je sa dva gola, u 58. i 61. minutu anulirao prednost Afrikanaca i potpuno vratio Južnu Koreju u igru. Izgledalo je tada da poljuljanoj reprezentaciji Gane preti totalni potop (kakvog smo se mi plašili posle izjednačenja Kameruna na 3:3), ali... velika je Gana u fudbalu, a Srbija samo u pesmama...

Fudbaleri koje sa klupe predvodi Oto Ado znaju kako se igra fudbal (možda znaju i srpski igarči, ali to ne pokazuju na terenu), pa su, kada niko nije očekivao, nokautirali rivala u 68. minutu - kada je opet Kudus savladao Kima Seunga Gjua. Borili su se Korejanci fantastično, davali sve od sebe ne bi li došli do izjednačenja, koje su i zaslužili, ali - ne postižu se rezultati po zaslugama, po staroj slavi i po pričama u kafanama, nego na terenu - a tamo je Gana opet pokazala klasu i sačuvala vođstvo od 3:2 do kraja meča.

U trećem, poslednjem kolu grupe H, Gana će igrati protiv Urugvaja, dok će Južna Koreja ukrstiti koplja sa Portugalom. Oba meča na programu su u petak, 2. decembra, od 16.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar