Sport > Fudbal

Orlovi sve imali i SVE PROSULI, na kraju SAMO BOD: Kamerun - Srbija 3:3

Srbija u poslednjem kolu mora da pobedi Švajcarsku kako bi prošla, ali i da se uzda u šampionski nerv Brazilaca

Izvor: K1info

28/11/2022 > 13:02

podeli vest:

Orlovi sve imali i SVE PROSULI, na kraju SAMO BOD: Kamerun - Srbija 3:3
Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco


Fudbaleri Srbije su imali sve, ali su na kraju uzeli samo bod! Vodili su početkom drugog poluvremena protiv Kameruna sa 3:1, međutim za dva minuta su ostali bez prednosti, pa je meč okončan bez pobednika - 3:3.

Sada će Orlovi" u poslednjem kolu morati da pobede Švajcarsku kako bi otišli dalje, ali i da se nadaju da Brazilci u preostala dva meča neće dozvoliti neku senzaciju.

Od očaja do sjaja i nazad. Tako se najkraće može opisati ono što su fudbaleri Srbije prikazali na meču sa Kamerunom u drugom kolu grupe G Mundijala. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

 

Drugo poluvreme: Kamerun - Srbija 3:3 (1:2)

90+5. minut - Pokušao je Grujić sa distance, ali pravo u golmana "lavova"... I ništa, ostalo je 3:3.

90+1. minut - U odličnoj šansi je bio Mitrović, međutim zaustavio ga je golman Kameruna. Ali, sve i da je bio gol, on ne bi važio, budući da je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

 

65. minut - GOOOL! KAMERUN JE SMANJIO - 2:3. Izgledalo je da je ofsajd, međutim loše su bili postavljeni naši defanzivci, pa je Vinsent Abubakar izašao pred Vanju Milinkovića Savića i lobovao ga.

56. minut - Izmenu je tražio Strahinja Pavlović, pa je umesto njega na terenu Stefan Mitrović.

53. minut - GOOOOL! SRBIJA IMA 1:3! Kakvu su samo akciju odigrali "orlovi" - poezija! Razmenjivali su naši ofanzivni igrači pasove iz prve, Mitrović je dodao Kostiću, on prosledio loptu Sergeju, koji je asistirao Živkoviću, a on se lepo namestio, te samo gurnuo loptu Mitroviću, koji je pogodio praznu mrežu! 

49. minut - Dve dobre prilike za Srbiju u razmaku od 60-ak sekundi, međutiim obe su zaustavljene zbog ofsajda.

46. minut - Nastavljen je meč... Prvi deo su "orlovi" završili sjajno, pa neka tako i nastave.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

Prvo poluvreme: Kamerun - Srbija (1:2)

45+5. minut - Mogli smo do još jednog gola... Aleksandar Mitrović je probao, gađao je sam ugao, ali je Epasi ovoga puta uspeo da odbrani. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

 

45+3. minut - GOOOOL! VODI SRBIJA - 1:2! Kako su kombinovali Živković i Sergej, vezista Lacija se lepo namestio na levu nogu, gađao i našao put do mreže. Veliki preokret Srbije za samo dva minuta!

45+1. minut - GOOOOL! SRBIJA JE IZJEDNAČILA - 1:1! Tadić je odlično izveo slobodan udarac, iskrao se Strahinja Pavlović i sjajnim udarcem glavom savladao Epasija! E, sada je mnogo lakše...

45. minut - Još šest minuta će se igrati u prvom poluvremenu...

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

 

29. minut - VODI KAMERUN - 1:0! "Orlovi" su kažnjeni za promašene šanse, ali i neopreznost u odbrani, pa su iz prve greške primili gol. Posle kornera je dobro skočio Čupo Moting, glavom je skrenuo loptu na drugu stativu, gde je sam bio Kasteleto, koji je sa dva, tri metra pogodio praznu mrežu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

 

17. minut - Mitrović je promašio zicer! Loše su reagovali defanzivci Kameruna posle pasa Tadića, odbijala se lopta kao na fliperu, da bi potom došla do Mitrovića, koji je šutirao snažno sa osam, devet metara, ali neprpecizno - lopta je završila pored gola.

11. minut - STATIVA! Aleksandar Mitrović je u 10. minutu iskoristio dobar napad Oslova i levom nogom šutirao u suprotan ugao golmana Kameruna i pogodio je stativu. 

6. minut - Napadač Fulama je imao već i prvu priliku, ali je glavom gađao preko gola...  

1. minut - Mitrović se povredio u 20. sekundi, nakon skoka na centru, ali nastavlja borbu... 

Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković odlučio je da Vanja Milinković-Savić, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Nikola Milenković, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Filip Kostić i Aleksandar Mitrović budu u startnoj postavi za današnji meč protiv Kameruna u drugom kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

 

To znači da je u odnosu na prvu utakmicu sa Brazilom, selektor Stojković izvršio dve izmene u starnoj postavi, nema Nemanje Gudelja i Filipa Mladenovića, pa su novajlije u prvih 11 Nemanja Maksimović i već pomenuti Filip Kostić. Ni ubojiti napadač Juventusa Dušan Vlahović ne počinje utakmicu, te čeka šansu sa klupe.

Foto: Starsport

 

Selektor Kameruna Rigober Song odlučio se za sledeći sastav: Onana, Tolo, Nkolu, Kasteljeto, Faj, Oum Žoe, Hongla, Angisa, Ekambi, Šupo-Moting, Mbuemo.

Prva zvezda Kameruna izbačena iz tima! 

Ono što prvo upada u oko kada se pogleda sastav Kameruna je činjenica da na golu neće biti golman Intera, Andre Onana. On je uz Šupo Motana i Zambo Angisu najpoznati igrač Kameruna, tako da je ovo veliki problem za "lavove".

Prema prvim informacijama, Onana je isključen iz tima zbog nediscipline.

 

Ostaje da se vidi koliko će ova odluka selektora Songa uticati na tim Kameruna, koji i inače ne važi za previše složnu grupnu.

Umesto Onane, mesto među stativama zauzeće malo poznati Devis Epasi, golman koji brani za Abhu iz Saudijske Arabije.

Utakmica počinje u 11 sati na stadionu Al Žanub u Al Vakri.

Srbija je u prvom kolu poražena od Brazila 2:0, dok je Kamerun izgubio od Švajcarske 1:0.

Standings provided by Sofascore

 

 

Ostavite komentar