Sport > Fudbal

ORLOVI, sad se pokažite! Nek PADNE KAMERUN

Ni dva poraza Srbije ne znače kraj na Mundijalu, ni sa dve pobede može da se ne ode u osminu finala

Izvor: K1info

28/11/2022 > 08:26

podeli vest:

ORLOVI, sad se pokažite! Nek PADNE KAMERUN
Foto: Starsport


Znalo se da će tako biti i pred početak Mundijala, da će utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom odlučivati o sudbini Orlova. O tome se pisalo, pričalo, a sada je vreme da se sa reči pređe na dela.

Jer iako teorija kaže jedno, realnost je da Srbiji odgovaraju samo tri boda iz okršaja sa Kamerunom (danas u 11 časova).

Teoretski, ponavljamo, ništa ne bi bilo gotovo ni sa bodom, pa možda čak i sa porazom, ali o tome ne bismo smeli da razmišljamo, jer to je samo - matematika. Ako bismo izgubili, ostali bismo u igri samo u slučaju da Brazil savlada Švajcarsku, zatim u poslednjem kolu i Kamerun.

Mi bismo onda protiv Švajcarske tražili pobedu za kreiranje trokruga, ali kako bismo u to poslednje kolo ušli sa gol razlikom od minimum minus tri, nemojmo time ni da se zaluđujemo.

Foto: Starsport

 

U slučaju remija, navijali bismo za pobedu Brazila nad Švajcarskom, opet onda i nad Kamerunom, s tim da bismo u poslednjem kolu morali da pobedimo.

A dalje bismo mogli čak i ako bi Brazil i Švajcarska remizirali s tim da bismo onda gledali i gol razliku, jer na FIFA turnirima ona ima prednost u odnosu na međusobni skor.

Reč selektora

Selektor Srbije, Dragan Stojković pred meč sa Kameruncima kaže:

- Za nas je Mundijal praktično počeo posle utakmice sa Brazilom, znali smo da će protiv njih da bude teško i da ćemo se sa Švajcarskom i Kamerunom boriti za drugo mesto. Situacija sa povredama je mnogo bolja nego pre 10 ili četiri pet dana. Pre Brazila verujte mi, nisam znao tim, kada smo došli u Katar sedam -osam igrača nije treniralo, ali to nisam smeo javno da kažem. Neko me je pitao zašto nemam osmeh, sad znate zašto, ali osmeh se polako vraća.

Srbija bi u poslednje kolo ušla sa minus dva, Kamerun bi bio na minus jedan, Švajcarska na plus jedan. Istopila bi se ta prednost pobedom Orlova od dva gola razlike.

Jasno je ipak: bolje izbeći. Jer kao što ni poraz ne znači siguran kraj tako ni dve pobede ne garantuju prolaz dalje. Ako Švajcarska savlada Brazil, a onda karioke - Kamerun, možda ni dve pobede Srbije neće biti dovoljno, jer opet - trokrug i gol razlika.

 

Nemojmo zato još da se hvatamo za digitron. Srce na teren, pa da probamo da uradimo što je do nas.

Za početak - tri boda protiv Kameruna.

SASTAVI

SRBIJA (očekivano) : V. Milinković Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Lazović, Kostić, Lukić, S. Milinković Savić, Tadić, Vlahović, Jović.
KAMERUN (očekivano): Onana, Fai, N'Kolou, Kasteleto, Tolo, Anguisa, Ondoua, Hongla, Mbeumo, Šup-Moting, Ekambi

 

Ostavite komentar