Sport > Fudbal

NI BORJAN nije mogao da spreči KATASTROFU: Hrvati "obezbedili" Kanađanima POVRATAK KUĆI

Reprezentacija iz zemlje Javorovog lista drugim porazom u Kataru izgubila šansu za plasman u osminu finala SP

Izvor: K1info

27/11/2022 > 19:07

podeli vest:

NI BORJAN nije mogao da spreči KATASTROFU: Hrvati "obezbedili" Kanađanima POVRATAK KUĆI
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Hrvatske pregazili su Kanadu u drugom kolu grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru i pobedili sa 4:1 (2:1), čime su Milana Borjana i drugove praktično izbacili sa Mundijala, iako je obema reprezentacijama preostalo da odigraju po još jedan meč.

Da li je selektor Kanađana Džon Herdman pre meča zaista toliko ražestio Hrvate ružnim rečima i nepoštovanjem, tek izabranici Zlatka Dalića su do vrha napunili Borjanovu mrežu, iako na početku nije izgledalo da će to biti tako lako. Naime, Kanada je došla u vođstvo u 2. minutu golom Alfonsa Dejvisa, a ako se uzme u obzir da je ta reprezentacija u potpunosti razbila Belgiju u prvom kolu, ali da je nesrećno izgubila, moglo se pomisliti da bi uz ponavljanje takve igre trebalo da budu bar ravnopravan takmac svetskim vicešampionima.

Ali, avaj! Ta dva minuta protiv Hrvatske izgleda da je bilo sve od fudbala što su Kanađani imali da pokažu večeras. Neubedljivi, uz prepuštanje inicijative "kockastima", Herdmanovi momci kao da su čekali da im rival da što više golova. Najpre je Andrej Kramarić izjednačio u 36, a totalni preokret doneo je Marko Livaja u 44. minutu - rezultatom 2:1 je i završeno prvo poluvreme.

U nastavku se Kanda kilavo branila, a još kilavije napadala, pa im je u prvom planu praktično bio Milan Borjan sa nekoliko čudesnih odbrana, ali ni to nije bilo dovoljno da spreči katastrofu. Najpre je Kramarić drugim golom na meču, u 70. minutu, praktično rešio pitanje pobednika, a Kanađane je dokusurio Luka Modrić u 4. minutu zaustavnog vremena za konačnih 4:1.

Do kraja takmičenja u grupi F obe selekcije odigraće po jednu utakmicu - Kanada za prestiž protiv Maroka, dok će trenutno prvoplasirani Hrvati igrati protiv, za sada, prilično neubedljive Belgije. Oba meča na programu su u četvrtak, 1. decembra od 16.00 časova, a osim Kanade, ostale tri selekcije mogu da se nadaju plasmanu u osminu finala Mundijala.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar