Sport > Fudbal

Maroko RAZMONTIRAO, pa IZLUPAO Belgiju u prah: "Crveni đavoli" RAZBIJENI u Kataru

Izabranici Valida Regragija privremeno izbili na prvo mesto u F grupi na Mundijalu

Izvor: K1info

27/11/2022 > 16:21

podeli vest:

Maroko RAZMONTIRAO, pa IZLUPAO Belgiju u prah: "Crveni đavoli" RAZBIJENI u Kataru
Foto: Tanjug/AP


Nema više favorita u fudbalu - oni jedino pobeđuju kad igraju protiv Srbije, niti ima loših ekipa koje ne mogu da pobede jače - osim kad je Srbija slabija, ona uglavnom ne pobeđuje. I dok mi čekamo da nas Orlovi sutra demantuju u meču protiv Kameruna, dotle Maroko slavi pobedu nad Belgijom od 2:0 (0:0) u drugom kolu grupe F na Mundijalu!

Izabranici Valida Regragija trijumfom su privremeno izbili na čelo tabele u ovoj grupi, posle remija u prvom kolu sa Hrvatskom.

Doduše, ako uzmemo u obzir da je Kanada u prvom kolu nadigrala Belgiju kako odrastao čovek nadigra detence, ali je potpuno neverovatno izgubila sa 1:0, možda i ne čudi previše da su "crveni đavoli" poraženi od Maroka - jer ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

Izabranici Roberta Martineza odigrali su dva očajna meča, očajna, a to što imaju tri boda zbog pobede nad momcima iz zemlje Javorovog lista, to moraju da zahvale čudu i bogovima nepravde i nesreće.

Sa druge strane, pobeda Marokanaca nad Belgijancima je čista kao suza, zaslužena i ostvarena uz još jedan poništen gol zbog ofsajda u samom finišu prvog poluvremana. Ipak, to nije omelo hrabri Maroko u nastavku - naprotiv.

Uz šanse, i kontrolisanje igre, nagrada je stigla u 73. minutu, kada je Abdelhamed Sabiri, tek što je ušao u igru, postigao gol iz slobodnog udarca sa levog krila. Svi su očekivali centaršut, pa i veliki Tibo Kurtoa, ali je Sabiri šutirao direktno u gol i uz malo ometanje Saisa, golman Belgijanaca je kapitulirao.

"Crveni đavoli" su imali jalovu inicijativu u nastavku, a onda je u 92. minutu usledila kontra, iz koje je Zakarija Abuklal postavio konačan rezultat - 2:0 za Maroko! U poslednjem kolu grupe F Belgija će odmeriti snage sa Hrvatskom, dok Maroko igra protiv Kanade - oba meča na programu su u četvrtak, 1. decembra, od 16.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar