Sport > Fudbal

Nemci "OTKINULI" bod Špancima u Kataru i OSTALI U IGRI za osminu finala na prvenstvu sveta

Sve četiri reprezentacije iz grupe E imaju šanse da nastave takmičenje u završnici Mundijala

Izvor: K1info

27/11/2022 > 22:04

podeli vest:

Nemci "OTKINULI" bod Špancima u Kataru i OSTALI U IGRI za osminu finala na prvenstvu sveta
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Španije i Nemačke odigrali su nerešeno - 1:1 (0:0), u drugom kolu grupe E na Svetskom prvenstvu u Kataru, tako da su obe selekcije ostale u igri za plasman u osminu finala Mundijala.

Španci i Nemci su odigrali derbi kakav se od njih očekivao, a iako je "furija" možda za nijansu bila bliža pobedi, "panceri" se tradicionalno nisu predavali i uspeli su da zakomplikuju stanje u grupi u kojoj sada sve selekcije mogu da prođu u nastavak takmičenja - uz ove dve reprezentacije to su još Japan i Kostarika.

Iako su mreže mirovale u prvih 45 minuta, uzbuđenja nije nedostajalo, ali je do vođstva jedne od ekipa trebalo da prođe 62 minuta, kada je Alvaro Morata doneo prednost Špancima. Kako se utakmica približavala kraju, Nemačka je bacila sve karte na izjednačenje, a u 70. minutu Hanzi Flik je napravio trostruku izmenu - u igru su ušli Sane, Filkrug i Klosterman umesto Gundoana, Milera i Kerera.

Ispostaviće se da je to bio pravi potez, jer je upravo Niklas Filkrug bio strelac izjednačujućeg gola u 83. minutu, posle sjajnog dodavanja Džamala Musijale sa ivice šesnaesterca. Do kraja meča su mreže mirovale, pa su uz 1:1 obe reprezentacije napustile teren sa nadom da će proći dalje na Mundijalu.

U ovoj grupi u trećem kolu igraće Španija protiv Japana, a Nemačka protiv Kostarike. Oba meča na programu su u četvrtak, 1. decembra, sa početkom od 20.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar