Sport > Fudbal

ŠTETA zbog remija: EKVADORCI pokazali HOLANĐANIMA kako se igra fudbal

"Lale" su u meču protiv sjajnih Južnoamerikanaca nezasluženo stigle do boda

Izvor: K1info

25/11/2022 > 19:11

podeli vest:

ŠTETA zbog remija: EKVADORCI pokazali HOLANĐANIMA kako se igra fudbal
Foto: Tanjug/AP


Reprezentacija Ekvadora potpuno je nadigrala Holandiju na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali svet je satkan na principima nepravde, pa tako i fudbal, te je meč ove dve selekcije u okviru drugog kola u grupi A završen rezultatom 1:1.

"Lale" su ekspresno povele - prvi udarac na gol završio je u mreži Južnoamerikanaca, a strelac je bio Kodi Gakpo u 6. minutu. Ko je pomislio da je to eventualno bila najava razbijanja Ekvadora, grdno se prevario! Izabranici Gustava Alfara, blago rečeno, održali su čas fudbala Holanđanima, koje je i sreća spasla poraza.

Naime, pred sam kraj prvog poluvremena, posle šuta Presijada, Estupinijan je skrenuo loptu i ona je završila iza leđa Andrisa Noperta. Lošta nije nikoga dirala tom prilikom, ali je ispred čuvara mreže bio Ener Valensija, pa je procenjeno da je on uticao na Noperta, što je bilo dovoljno da gol bude poništen. Ga-ran-to-va-no - da je u pitnju bio obrnut slučaj, da je trebalo priznati gol Holandiji, sudija Mustafa Gorbal iz Egipta bi pokazao na centar umesto na ofsajd.

Bilo kako bilo, poluvreme je završeno minimalnom prednošću Holandije, ali je u 49. minutu pravda bar malo zadovoljena - sjajni Ener Valensija je pokupio odbijenu loptu posle udarca Gonzala Plate i poslao je u mrežu! Valensija je 10 minuta kasnije pogodio i prečku, ali je sreća bila uz "lale", koje se nisu naigrale fudbala u ovom meču.

Nekorektni Holanđani su u 85. minutu, pošto je Valensija dobio udarac i ostao na travi, nastavili da igraju, ne izbacujući loptu van igre. Ništa time nisu postigli, osim možda navukli bes pravdoljubivih i do tada neopredeljenih navijača, a Valensija je iznesen sa terena na nosilima. Na kraju - 1:1, rezulat kojim izabranici Luja van Gala moraju da budu prezadovoljni, aposolutno prezadovoljni.

Razlog za zadovoljstvo leži i u tome što će Holandija u trećem kolu, za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva, igrati protiv nejakog domaćina, Katara - koji je posle remija "lala" i Južnoamerikanaca ispao sa Mundijala, dok će se u trećem kolu grupe A sastati i Ekvador i Senegal. Oba meča na programu su u utorak, 29. novembra, od 16.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar