Sport > Fudbal

PRAZNE PUŠKE Urugvaja i Koreje, opet BEZ GOLOVA na Mundijalu

Južnoamerikanci nisu opravdali ulogu favorita u svom prvom meču u Kataru

Izvor: K1info/Sportal.rs

24/11/2022 > 16:16

podeli vest:

PRAZNE PUŠKE Urugvaja i Koreje, opet BEZ GOLOVA na Mundijalu
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner


Nova "nula" viđena je na Svetskom prvenstvu u Kataru, i to u meču H grupe, u kojem su fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje odigrali 0:0. Urugvajci možda imaju više razloga da žale zbog propuštenih prilika, ali daleko od toga da su zaslužili da pobede.

Krenulo je sporo, a Koreja je bila nešto agresivnija u prvih 15 minuta. Bilo je oštrih startova, pokušaja brzih akcija, dok Urugvajci nisu uspevali ni da dođu do poseda i zadrže loptu.

Podigao je Urugvaj poslednju liniju na 35 metara od gola i situacija se preokrenula, pošto su preuzeli posed i kontrolu nad igrom, pa se sve promenilo.

Ipak, najbolju šansu imala je Koreja u 34. minutu. Hvang je sa samo sedam metara šutirao iz prve, ali je napravio preveliku rotaciju, prejako je udario po lopti i ona je otišla visoko preko prečke.

Odgovorio je Urugvaj u 43. minutu i bio veoma blizu vodećeg gola. Godin je odlično skočio pri prekidu, nadvisio je čuvara i šutirao, ali i pogodio stativu. Lopta se odbila tako da Urugvajci ne dođu prvi do nje, pa se na odmor otišlo bez golova.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

 

Pokušao je selektor Urugvaja da izmenom Suares – Kavani razmrda malo svoj tim i zamenom legende za legendu nešto promeni, ali ništa se nije menjalo. Bila je to jedna izuzetno tvrda utakmica i gledali smo veoma dosadno drugo poluvreme.

Kavani jeste uneo živost i malo nemir među Južnokorejance u poslednjoj liniji, ali to nije dalo pravi rezultat. Valverde je u 90. minutu pogodio stativu snažnim udarcem sa preko 20 metara i to je bila poslednja velika prilika za Urugvaj.

Minut kasnije na drugoj strani je golman Urugvaja pogrešio i dodao loptu tačno u noge Sonu, koji je bio nestrpljiv i umesto da ide na gol, gađao je sa 17 metara pored gola. Ubrzo potom usledio je i kraj meča - 0:0.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar