Sport > Fudbal

KATARCI ĆE NAVIJATI I ZA SRBIJU, poručuje ambasador jedne od NAJBOGATIJIH DRŽAVA SVETA

Sve je spremno za Mundijal, ugostićemo i 12.500 navijača iz Srbije, kaže Faris Roumi M. S. Al-Naimi

Izvor: K1info/Tanjug

19/11/2022 > 12:03

podeli vest:

KATARCI ĆE NAVIJATI I ZA SRBIJU, poručuje ambasador jedne od NAJBOGATIJIH DRŽAVA SVETA
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Sve je spremno za Svetsko prvenstvo u Kataru, do sada je prodato oko tri miliona karata za utakmice, od toga 12.500 navijačima iz Srbije, poručuje ambasador te Države Faris Roumi M. S. Al-Naimi.

- Sve je spremno za Mundijal u Kataru, gde već pristižu reprezentacije, ali i navijači iz celog sveta, za koje verujem da će poneti najlepše uspomene i utiske sa jednog prvenstva, ali i o domaćinima - rekao je za Tanjug ambasador jedne od najbogatijih država sveta, u kojoj se od 20. novembra do 18. decembra - Nacionalnog dana Države Katar, održava 22. Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Prodato je 2,89 miliona ulaznica prema poslednjoj informaciji, a najveći broj kupljen je u Kataru, SAD, Saudijskoj Arabiji, a zatim u Engleskoj, Meksiku, UAE, Argentini, Francuskoj, Brazilu i Nemačkoj odakle i očekujemo najviše navijača, naveo je ambasador.

On je istakao da će u Katar stići i više hiljada ljubitelja fudbala iz Srbije koji su, kao i svi srpski državljani uvek veoma dobrodošli, kao i da je reprezentacija Srbije već privukla veliku pažnju domaćina nestvarnom igrom i spektakularnom pobedom nad Portugalom.

Na pitanje šta Svetsko prvenstvo znači za Katar i ceo region, s obzirom na to da se prvi put održava u tom delu sveta, ambasador kaže da će taj veliki sportski događaj nesumnjivo imati višestruko pozitivne efekte na sve zemlje Zaliva, ali i podići svest o tome da se fudbal pođednako voli i u arapskom svetu, a ne samo u Evropi i drugim krajevima sveta.

- Sama činjenica da je Katar prva zemlja Bliskog istoka koja je dobila priliku da bude domaćin jednog tako velikog događaja, koji sam po sebi nosi veliki značaj, ali i odgovornost, za moju zemlju predstavlja veliku čast, izazov, ali i radost zbog mogućnosti da se svetu predstavi u najboljem mogućem svetlu i približi svoju tradiciju, istoriju, kulturu i vrednosti, ljubav prema sportu, ali i da pokaže otvorenost za sve koji će je posetiti tokom Mundijala - naveo je ambasador Al-Naimi.

Na pitanje da li možemo očekivati da domaćini navijaju za fudbalsku reprezentaciju Srbije, ambasador podseća na "nestvarnu utakmicu" Srbija-Portugal, koja je privukla pažnju stanovnika njegove zemlje sa skoro tri miliona stanovnika.

- Zasigurno ćemo navijati i podržavati svoju reprezentaciju, a u zavisnosti od toka prvenstva, nije isključeno da će nekima favorit biti baš Srbija, koja je privukla veliku pažnju sveta spektakularnom pobedom nad Portugalom, što joj je ujedno bila i direktna karta za Mundijal - rekao je ambasador koji tu kvalifikacionu utakmicu vidi kao istorijsku pobedu za Srbiju, posebno jer je reprezentacija Srbije pobedila tako jak tim na portugalskom tlu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Dodao je da reprezentacija Srbije ima izuzetan i uigran tim, sa mnogo istaknutih pojedinaca poznatih ljubiteljima fudbala širom sveta, ali i selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je možda i najvažnija karika u tom timu i najzaslužniji za preobražaj u igri nacionalnog tima.

Na pitanje koliko ljubitelja fudbala očekuju iz Srbije, ambasador podseća na informacije iz FSS da je srpskim navijačima prodato oko 12.500 karata.

- Kako je rečeno, to znači da će reprezentacija Srbije imati veću podršku svojih navijača nego na prethodnom prvenstvu - rekao je on i poručio građanima Srbije da su veoma dobrodošli u Katar, a srpskoj reprezentaciji i njenom selektoru Draganu poželeo je puno sreće i uspeha na Mundijalu.

Ambasador dodaje da će Haja aplikacija, izrađena specijalno za Svetsko prvenstvo svima koji dolaze olakšati ulazak i boravak u Državi.

- Svi domaći i međunarodni navijači koji nameravaju da prisustvuju utakmicama Svetskog prvenstva moraju da se prijave za Haja karticu, koja služi kao dozvola za ulazak u Katar i na stadione, zajedno sa ulaznicama za mečeve - rekao je ambasador i dodao da će Haja biti sredstvo za identifikaciju svih vlasnika ulaznica na turniru i da će im davati brojne usluge koje imaju za cilj da poboljšaju njihov boravak u Kataru.

Ambasador je naveo da u Dohi prema poslednjim zvaničnim podacima živi oko 1.500 Srba i da većina radi u ugostiteljstvu, zdravstvu, avio-industriji, građevinarstvu i uslužnom sektoru. Takođe, znatan je broj i onih koji su zaposleni u oblasti sporta, poput personalnih i drugih trenera.

 

 

 

Ostavite komentar