Sport > Time Out

MUNDIJALSKA GROZNICA u toku - Prodaja TELEVIZORA zbog ORLOVA skočila za 20 ODSTO i to je tek POČETAK

Kako su nam trgovci rekli, kupuju se uglavnom skuplji televizori sa velikim ekranom

Autor: Mina Duduković

16/11/2022 > 20:08

podeli vest:

MUNDIJALSKA GROZNICA u toku - Prodaja TELEVIZORA zbog ORLOVA skočila za 20 ODSTO i to je tek POČETAK
Foto: Unsplash.com


Euforija zbog početka Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se ove godine održava u Kataru, raširila se i u radnje bele tehnike gde građani mahnito kupuju televizore.

U radnjama gde se prodaju kućni aparati kažu da je u Srbiji poslednjih dana, zbog fudbalske reprezentacije Srbije i Mundijala, porasla prodaja televizora za najmanje 20 odsto i da je najveća potražnja za što savremenijim TV uređajima koji omogućavaju vrhunske standarde u prenosu slike.

Uređaji iz prodavnica sele se u kuće i stanove, a čak su se i neke firme "naoružale" novim ekranima kako bi svojim zaposlenima omogućili da prate fudbalske utakmice i kako im naravno ne bi palo na pamet da odsustvuju sa posla kako bi pratili svoj omiljeni sport i Piksijeve Orlove. 

Danijela Nedeljković iz "Tehnomedie" kaže da je od kraja oktobra u Srbiji porasla prodaja televizora zbog Mundijala i da se pazare uglavnom skuplji modeli, većih dimenzija sa boljom slikom. 

Foto: Starsport

 

 

- Interesantno je što u poslednje vreme naše radnje obilaze uglavnom supružnici, koji dolaze po još jedan televizor za svoj dom, jer uskoro počinje Mundijal. Muškarci onda traže skuplje modele sa većom dijagonalom, verovatno da bi imali što bolju sliku i kako ne bi propustili nijedan detalj sa terena u Kataru. Uglavnom, većina naših kupaca plaća gotovinom, ali ima i onih koji svoj ceh rasporede na rate ili izmire čekovima. Zbog Crnog petka mi ćemo naravno imati odlične akcije i snižene cene pa tek očekujemo gužve koje u poslednje vreme prave najviše navijači naše reprezentacije - kaže Nedeljković.

Beograđanin Petar D. namenski je kupio televizor kako bi na miru pratio Svetsko prvenstvo. Kaže, da je 2018. godine bio u Moskvi i gledao uživo utakmice, ali da za Katar nije imao mogućnosti, pa je odlučio da sebe počasti novim uređajem.

Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru koje se bliži  posebno je iz više razloga. Prvo, odlazak u Katar je preskup, pogotovo za prosečnog građanina. Drugi razlog je što se održava skoro na zimu i neću moći da uzmem ni godišnji odmor. Jasno mi je bilo odavno da ću sve utakmice da gledam na televiziji. Kako ne bi dolazio u sukob sa svojim ukućanima kupili smo još jedan televizor i to mnogo bolji od onog koji već imamo u stanu. Utakmice ću da pratim, a kada se završi prvenstvo ostaje porodici veći i bolji televizor. Naravno, svi ukućani su saglasni sa mojom odlukom i sigurno neće biti svađe u kući - kaže on i dodaje:

- Poznajem preduzetnike koji su nabavili televizore koje će da stave u kancelarije i magacine kako bi i njihovi zaposleni pratili utakmice i da ne bi "bežali" sa posla zbog utakmica. Mislim da svi muškarci razumeju ovaj potez. Cene u kafićima su takođe otišle "u nebesa", tako da nam preostaje samo da se "naoružamo" grickalicama, napunimo frižidere pivom i da utakmice gledamo iz dnevne sobe - kaže on. 

 

Ostavite komentar