Sport > Time Out

Rod Stjuart NEĆE U KATAR ni za MILION DOLARA: Ne bi bilo u redu...

Na udaru kritika Dejvid Bekam i Robi Vilijams, dok FIFA traži od učesnika "da se usredsrede na fudbal, a ne na političke teme"

Autor: K1info/index.hr

14/11/2022 > 19:53

podeli vest:

Rod Stjuart NEĆE U KATAR ni za MILION DOLARA: Ne bi bilo u redu...
Foto: Youtube PrintScreen


Rod Stjuart je obelodanio da je odbio da ide u Katar, iako su mu ponudili više od milion dolara  za nastup. Pevač je u razgovoru za The Sunday Times govorio o predstojećem Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru i poručio da nije prihvatljivo da se ide u tu državu.

- Pre 15 meseci ponuđeno mi je mnogo novca, preko milion dolara da nastupim tamo. Odbio sam ih. Nije u redu ići tamo. I Irance bi takođe trebalo isključiti iz svega zbog snabdevanja oružjem - rekao je 77-godišnji muzičar.

Bekam na udaru kritika

Stjuartovi komentari dolaze pošto je komičar Džo Lajset rekao Dejvidu Bekamu da će on "usitniti" i donirati 10 hiljada funti humanitarnim organizacijama za podršku LGBT osobama ako se sportista ne povuče iz ugovora sa Svetskim prvenstvom u Kataru. Navodno je Bekam plaćen 10 miliona funti da bude ambasador te države.

Fudbaler je bio žestoko kritikovan zbog prihvatanja novca zemlje u kojoj je homoseksualnost protivzakonita, s obzirom na to da je ranije bio smatran velikim saveznikom LGBTQ+ zajednice.

Mnogi obožavaoci dvoume se oko dolaska na SP koje počinje 20. novembra, a neki se boje za svoju sigurnost dok budu u Dohi.

I Robi Vilijams na meti kritičara

Kada je objavljeno da Robi Vilijams planira da nastupi u Kataru ovog decembra, došlo je do žestokih reakcija. Među kritičarima je bio i TV voditelj Pol O'Grejdi. On je rekao: - Iznenađen sam Robijem... Nema tog novca zbog kojeg bih otišao tamo.

Svetsko fudbalsko prvenstvo održava se u Kataru od 20. novembra do 18. decembra. FIFA je zatražila od učesnika "da se usredsrede na fudbal, a ne na političke teme".

 

Ostavite komentar