Sport > Fudbal

Gubimo mesto u LIGI ŠAMPIONA: A dugo nam je i potrajalo...

Bilo je jasno da će Srbija teško zadržati 11. mesto na UEFA rang listi, a sada je izvesno da će Turci na proleće preskočiti Superligu Srbije

Izvor: K1info

04/11/2022 > 08:48

podeli vest:

Gubimo mesto u LIGI ŠAMPIONA: A dugo nam je i potrajalo...
Foto: FK Crvena zvezda Facebook


Srbija je od predstavnika u Evropi ostala samo na jednom timu budući da je Crvena zvezda eliminisana u Ligi Evrope, a Partizan je u poslednjem kolu uspeo da se plasira u nokaut fazu Lige konferencija

Bilo je jasno da će Srbija teško zadržati 11. mesto na UEFA rang listi, a sada je izvesno da će Turci na proleće preskočiti Superligu Srbije. Crvena zvezda je eliminisana u Ligi Evrope posle poraza u Monaku, što znači da je Partizan jedini preostali predstavnik naše zemlje na međunardnoj sceni. 

Crno-beli će se u februaru boriti u baražu za osminu finala Lige konferencija i pokušati da sačuvaju Srbiji 11. mesto. Ipak, teško je zamisliti da će Turci propustiti priliku da preskoče naš koeficijent, a ostaje nada da će četa Gordana Petrića uspeti da nas sačuva u top 15 do kraja sezone. 

Foto: screenshot

 

Partizan je sinoć sam srpskom koeficijentu doprineo sa dva boda. Jedan je osvojen zbog remija, a drugi kao bonus za drugo mesto u grupi. Kada se to podeli sa četiri, koliko smo klubova imali na startu evropske sezone, jasno je da naš koeficijent napreduje za samo 0,500. 

Srbija je tako svoj učinak podigla sa 31,375 podigla na 31,875.

Problem predstavlja činjenica da će sva četiri tima nastaviti takmičenje u Evropi, a da su čak tri upisali pobede. Trabzonspor, Fenerbahče i Bašakšehir su trijufovali, dok je Sivas remizirao. Imajući u vidu da je Turska trenutno na samo 0,775 minusa u odnosu na Srbiju, jasno vam je da su šanse da se odbranimo zaista minimalne.

Cilj je zadržati mesto u najboljih 15 budući da samim tim imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno jednog u Ligi Evrope. Sa te strane sinoć smo dobili i neke dobre vesti budući da su Česi ostali bez predstavnika u Evropi, dok su Švejcarci, Norvežani i Danci ostalo sa po jednim. 

Velike su šanse da Srbija ostane među 15 najboljih na listi koeficijenata, a ostaje nada da će naredna sezona biti uspešnija od aktuelne za sve predstavnike naše zemlje. 

 

 

 

Ostavite komentar