Sport > Fudbal

BRUKA Atletiko Madrida - ISPALI i iz Lige Evrope, Porto PRVI u grupi

Fudbaleri Porta slavili su protiv madridskog Atletika, u meču petog kola Lige šampiona, a Leverkuzen i Briž remizirali

Izvor: K1info/telegraf.rs

01/11/2022 > 21:32

podeli vest:

BRUKA Atletiko Madrida - ISPALI i iz Lige Evrope, Porto PRVI u grupi
Foto: Tanjug/AP/Luis Vieira


Fudbaleri Atletiko Madrida doživeli su novi snažan udarac, pošto su ispali u grupnoj fazi Lige šampiona. Njima je bilo potrebno da barem "izjednače" rezultat koji bi Bajer Leverkuzen ostvario protiv Klub Briža, ali to nisu uradili.

Pošto su Nemci i Belgijanci remizirali (0:0), Atletiku je bio potreban bod u Portugalu protiv Porta, ali nije bio ni blizu da do njega dođe, pošto je doživeo neuspeh - 2:1 (2:0).

Foto: Tanjug/AP/Luis Vieira

 

Od samog starta se videlo da je Porto tim koji drži kontrolu nad ovom utakmicom. Napadali su domaći, nemilice su stavljali na test golmana Jana Oblaka i već u petom minutu preko Mehdija Taremija stigli su do vođstva na asistenciju Evanilsona.

 

 

 

Nije mnogo prošlo dok nismo videli i drugi gol. Galeno je odlično proigrao Eustakija koji je u 24. minutu bacio Jorgandžije u još veći jarak, pošto su im sada bila potrebna barem dva gola kako bi se vratili na pravi kolosek. To je bila prevelika planina za španski klub.

Foto: Tanjug/AP/Luis Vieira

 

 

Porto je bio bolji i u ostatku utakmice i prosto je čudo kako nije uspeo da dođe do još nekog pogotka, pa je zbog toga u poslednjem minutu morao da "proživi" dramu zbog pada koncentracije. U 94. minutu je Markano posle kornera Atletika smestio loptu u sopstvenu mrežu, ali srećom po domaće nije imalo vremena za bilo šta više na utakmici.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meišner

 

U meču odigranom na "Baj areni" između domaćeg Bajera iz Lverkuzena i Briža nije bilo golova, što je nemačkom timu donelo treće mesto u grupi i plasman u Ligu konferencija.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meišner

 

Na kraju neće fudbaleri Leverkuzena mnogo tugovati, jer je ostvaren primarni cilj -"evropsko proleće".

 

Standings provided by Sofascore

 

Rasplet u Grupi B je, dakle, takav da je Porto prvi sa 12 bodova, Klub Briž je drugi sa 11 i ova dva tima idu u nokaut fazu takmičenja. Bajer Leverkuzen će sa pet bodova u Ligu Evrope, a Atletiko Madrid sa isto toliko, ali gorim međusobnim skorom ispada iz daljeg takmičenja.

 

 

 

Ostavite komentar