Sport > Fudbal

UEFA MORALA da plati RUSIMA: Oduzimanje FINALA LIGE ŠAMPIONA dobilo epilog

Iz Organizacionog komiteta ističu da su izmirena sva dugovanja

Izvor: K1info/kurir.rs

23/10/2022 > 14:26

podeli vest:

UEFA MORALA da plati RUSIMA: Oduzimanje FINALA LIGE ŠAMPIONA dobilo epilog
Foto: Pixabay.com


Organizacioni komitet finala Lige šampiona 2021/22, koje je trebalo da se održi u Sankt Peterburgu, dobio je obeštećenje od Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) zbog odlaganja utakmice, izjavio je danas generalni direktor organizacionog komiteta Aleksej Sorokin, javlja agencija TASS.

Evropska fudbalska asocijacija saopštila je 25. februara da Sankt Peterburgu oduzima organizovanje finala Lige šampiona. Odlučujuća utakmica glavnog evropskog kupa, u kojoj je španski "Real" pobedio engleski "Liverpul" (1:0), održana je 28. maja na stadionu Stad d Frans u Parizu, a ne u Gasprom areni, kako je prvobitno planirano.

- Sva poravnanja sa izvođačima koji su imali troškove vezane za pripremu su završena. Svi nastali troškovi su plaćeni, svi računi zatvoreni, a UEFA je ispunila sve svoje obaveze prema izvođačima koji su bili u ugovorima - rekao je Sorokin za TASS.

Na pitanje zašto je skoro osam meseci rešavan problem sa UEFA, Sorokin je rekao da je "neko vreme bilo kalkulacija, koordinacije", ali da je "sada sve završeno".

Sankt Peterburg je dobio pravo da bude domaćin finala Lige šampiona u septembru 2019. godine. Najpre je trebalo da bude domaćin odlučujuće utakmice u sezoni 2020/21, međutim, zbog pandemije virusa korona to je odloženo za narednu godinu.

 

 

Ostavite komentar