Sport > Fudbal

PORUKA Delija za Zvezdin povratak na POBEDNIČKI kolosek: Radnik savladan za Baharov MIRAN SAN (FOTO/VIDEO)

Crveno-beli su konstantno napadali i imali želju da pokažu navijačima da se vraćaju na šampionski kolosek

Izvor: K1info

04/11/2023 > 20:01

podeli vest:

PORUKA Delija za Zvezdin povratak na POBEDNIČKI kolosek: Radnik savladan za Baharov MIRAN SAN (FOTO/VIDEO)
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na domaćem terenu Radnik iz Surdulice u okviru 14. kola Superlige Srbije rezultatom 3:1.

Ovaj meč bio je ispit za izraelskog stručnjaka Baraka Bahara, kome su navijači dali žuti karton nakon nerešenog rezultata protiv TSC.

I danas su Delije imale poruku za svoje igrače pred meč.

Foto: Starsport

Svaki igrač je na svom jeziku dobio poruku sledeće sadržine:

"Pišemo ovo da biste svi vi koji ne znate gde ste došli i šta je za nas Crvena zvezda shvatili. Zbog grba koji danas nosite na dresu ljudi su gubili živote, ostavili svoju mladost na tribinama, kako na našem tako i na raznim drugim stadionima. Takođe, vi koji ste tu godinama morali bi da se setite svega iz prošlosti. Zbog ovih i gore navedenih razloga, krajnje je vreme da shvatite koju težinu ima dres koji nosite i da nije dovoljno da samo kažete da ste se trudili. Klub za koji igrate ima dušu. Nije to neki lažni Mančester Siti, koji misli da parama može sve da kupi ili tamo neki veštački Lajpcig. Ovo je Zvezda! Zvezda je život! Zato danas pokušajte od početka, shvatite da ste deo velike priče, tradicije, da želimo da vas za 10 godina pamtimo kao majstore fudbala koji su podigli naš klub na još veći nivo. Izađite danas na teren i budite deo nas, verujte nam, svideće vam se. Kad svi sumnjaju u tebe, ti izađi i pokaži im da greše!", stoji u poruci navijača Crvene zvezde.

Nošeni hukom Delija, ali i porukom koju su dobili od njih, igrači Zvezde od samog starta krenuli su da napadaju i diktiraju tempo na utakmici.

Foto: Starsport

Mijatović je već u sedmom minutu imao veliku šansu, kada je sa samo nekoliko metara udaljenosti loptu poslao iznad gola.

Ipak , isti igrač doneo je crveno-belima prednost u 19. minutu.

Endiaje je imao sjajnu priliku, ali se napadač crveno-belih nije snašao pred golom Radnika i prilika je propala u 27. mintu.

 

Prvo poluvreme se završilo minimalnom prednošću domaćina.

Drugo poluvreme krenulo je u ritmu prvog. Ista meta, isto odstojanje, napadi crveno-belih nizali su se sa svih strana.

Napravio je Bahar odmah na poluvremenu dve izmene. Rodić i Olainka su ušli umesto Mitrovića i Ndijajea.

Naleti domaćih urodili su plodom, a Uroš Spajić je na asistenciju Kangve duplirao prednost domaćih u 54. minutu.

Da ne može bez drame, videli smo u 70. minut meča kada je sjajnim golom Tomaševića, Radnik smanjio prednost Zvezde i uveo meč u neizvesnu završnicu.

Međutim, da ne dođe do novog iznenađenja za crveno-bele, pobrinuo se Kanga koji je sa penala u poslednjem minutu regularnog dela postavio konačan rezultat meča i osigura pobedu domaćina.

Ostavite komentar