Sport > Fudbal

NATHO i SEVERINA spasili PARTIZAN nove sramote: CRNO-BELI na jedvite jade POBEDILI Radnički

Izabranici Igora Duljaja pred praznim tribinama nisu prikazali ohrabrujuću igru dok se razmišlja o revanšu protiv Sabaha

Izvor: K1info/Tanjug

13/08/2023 > 21:33

podeli vest:

NATHO i SEVERINA spasili PARTIZAN nove sramote: CRNO-BELI na jedvite jade POBEDILI Radnički
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana nekako su uspeli da pobede niški Radnički sa 2:1 (0:1) u trećem kolu Superlige Srbije. Gosti su došli u vođstvo u 12. minutu golom Save Petrova, a pobedu crno-belima pred domaćim navijačima doneli su Bibras Natho pogotkom u 79. minutu iz penala i Severina, koji je bio strelac u 86. minutu iz slobodnog udarca.

Posle početnih odmeravanja snaga, u 12. minutu usledio je pravi šok za Partizan. Tada se u strelce upisao Sava Petrov, i to na fenomenalan način. Ofanzivac niškog Radničkog je predriblao dvojicu odbrambenih igrača Partizana, potom sjajno opalio po lopti i pogodio dalji ugao protivničkog gola, te je Jovanović u toj situaciji bio potpuno nemoćan.

Poremetio je taj gol crno-bele, koji su imali velikih problema sa iznošenjem lopte. Izabranici Igora Duljaja mučili su se na terenu, izgledali su apsolutno nemoćno dok im je u napadu falilo kreativnosti, a defanzivci gostujuće ekipe uspešno su otklanjali svaku potencijalnu opasnost.

U 26. minutu Menig je posle solo prodora šutirao iskosa, ali pravo u Rosića, koji nije imao većih poteškoća da odbrani Kvinsijev udarac! Pet minuta kasnije isti fudbaler probio po levom boku, ušao unutra, šutirao, ali pravo u protivničkog golmana!

Foto: Starsport

 

Igrao se 40. minut kada je malo falilo da Partizan poravna rezultat. Severina je sjajno prošao i na još bolji način uposlio Saldanju, koji je bio u srcu kaznenog prostora Nišlija, lepo je gađao, ali je lopta pogodila prečku, pa promene rezultata nije bilo.

I drugo poluvreme je bilo sadržajno, gledali smo brojne šanse i na jednoj i na drugoj strani, a više su pokazali fudbaleri u bordo dresovima! Mogao je da izjednači Partizan u 54. minutu, nakon sjajnog dodavanja Severine, Saldanja se našao sam ispred Rosića, i u situaciji u kojoj je teže promašiti nego pogoditi, napadač Partizana je loptu poslao pored stative.

Foto: Starsport

 

Igrao se 65. minut kada je Radnički mogao da duplira prednost. Belaković je ušao u kazneni prostor Partizana, nadmudrio Ilića u igri "jedan na jedan", a onda gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored desne stative!

I onda, kako to obično biva u fudbalu, usledila je kazna. Natho je u 79. minutu poravnao rezultat sa "bele tačke", a potpuni preokret Partizanu doneo je Severina sedam minuta kasnije.

U prvom meču današnjeg programa 3. kola Superlige Srbije fudbaleri Napretka su kod kuće igrali nerešeno sa Vojvodinom 0:0.

Drugo poluvreme, Partizan - Radnički N. 2:0

90+3.min - Kraj meča.

86. minut - GOL, 2:1! Partizan je poveo! Severina je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca!

79. minut - GOL, 1:1! Bibras Natho je poravnao rezultat sa "bele tačke"!

78. minut - Pejović je startovao nad Aranđelom Stojkovićem, nakon čega je Pavle Tomić je pokazao na belu tačku.

75. minut - Sve je manje vremena za Partizan... Nišlije se odlično brane!

68. minut - Sada je i Kalulu šutirao iz daljine, ali pravo u Rosića...

65. minut - Velika je ovo bila šansa za Nišlije! Belaković je ušao u kazneni prostor Partizana, nadmudrio Ilića u igri "jedan na jedan", a onda gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored desne stative!

58. minut - Sada je Severina proigrao Natha koji je sa penala "na prvu" poslao loptu iznad prečke...

54. minut - Ogromna je ovo bila prilika za Partizan! Nakon sjajnog dodavanja Severine, Saldanja se našao sam ispred Rosića, i u situaciji u kojoj je teže promašiti nego pogoditi, napadač Partizana je loptu poslao pored stative.

50. minut - Posle akcije Parnog valjka, Severina je sa ivice kaznog prostora uputio jedan udarac, ali je to učionio prilično traljavo.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme, Partizan - Radnički N. 0:1

45+2 minut - Kraj prvog poluvremena

40. minut - Severina je sjajno prošao i na još bolji način uposlio Saldanju, koji je bio u srcu kaznenog prostora Nišlija, lepo je gađao, ali je lopta pogodila prečku.

31. minut - Ponovo se Menig našao u šansi! Ovog puta je brzonogi fudbaler probio po levom boku, ušao unutra, šutirao, ali pravo u Rosića!

26. minut - Najbolja prilika za Partizan na današnjem susretu! Menig je posle solo prodora šutirao iskosa, ali pravo u Rosića, koji nije imao većih poteškoća da odbrani Kvinsijev udarac!

22. minut - Oprobao je Natho udarac sa nekih 20 metara, ali je lopta otišla daleko iznad gola!

18. minut - Partizan veoma loše deluje na terenu u ovim trenucima! Izabranici Igora Duljaja imaju problema sa iznošenjem lopte, dok gosti pritiskaju poslednju liniju Parnog valjka.

12. minut - GOL, 0:1! Sava Petrov je postigao fenomenalan gol za svoj tim! Nakon što je predriblao dvojicu odbrambenih igrača Partizana, Sava je sjajno opalio po lopti i pogodio dalji ugao protivničkog gola. Ovakvi udarci se jednostavno ne brane!

11. minut - I dalje traje početno odmeravanje snaga. Još uvek nema većih uzbuđenja u Humskoj ulici...

6. minut - Aranđen Stojković je pronašao Severinu koji se našao ispred protivničkog golmana, desno krilo crno-belih je došlo prvo do lopte, da bi na njega startovali golman Rosić i jedan igrač defanzivac Radničkog. Crno-beli su tražili penal, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom...

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj ulici. Prvi sa centra krenuli su fudbaleri Radničkog!

Superliga Srbije, parovi i rezultati - 3.kolo, petak: Mladost - C. zvezda 1:4. Subota: Voždovac - Radnik 1:1, TSC - Radnički KG 1:0, Čukarički - Javor 2:2. Nedelja: Napredak - Vojvodina 0:0, Partizan - Radnički N. 2:1, Spartak - Železničar (21.00). Ponedeljak: Novi Pazar - IMT (18.00).

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar