Sport > Fudbal

PARTIZAN slomio VOJVODINU u derbiju: CRNO-BELI prošetali KROZ Novi Sad

Izabranici Igora Duljaja zabeležili su prvi trijumf u Superligi u novoj sezoni

Izvor: K1info

06/08/2023 > 20:55

podeli vest:

PARTIZAN slomio VOJVODINU u derbiju: CRNO-BELI prošetali KROZ Novi Sad
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana prilično rutinski su pobedili Vojvodinu sa 2:0 (0:0) na gostovanju u Novom Sadu, ako se uzme u obzir da je ovo trebalo da bude derbi 2. kola Superlige Srbije.

Međutim, da li zbog nedavne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencija posle dva poraza od kiparskog Apoela, zatim i debakla na startu Superlige, kada su na Marakani u 1. kolu šampionata poraženi sa 5:0, izabranici Radoslava Bataka nisu bili dovoljno kvalitetan rival da bismo duel protiv Partizana mogli nazvati pravim derbijem.

Bilo kako bilo, Partizan je upisao prvu pobedu u Superligi, a Vojvodina upisala i drugi poraz. Pobedu izabranicima Igora Duljaja doneli su Mateus Saldanja, golom u 47. minutu, i Kvinsi meni pogotkom u 74. minutu.

Možda baš i nije pohvala za samu utakmicu, ali jedan od zanimljivijih detalja na meču se desio u 54. minutu, kada je na teren "Karađorđa" uleteo - pas, nakratko prekinuvši duel.

Tok meča
Drugo poluvreme, Vojvodina - Partizan 0:2

86. minut - Prekinuo je Šćekić jednu kontru Vojvodine, pa zatim dobio žuti karton.

79. minut - Žele fudbaleri Vojvodine da postignu pogodak, ali im fali malo kreacije na drugoj polovini terena. Za sada, defanzivci gostujućeg tima uspešno otklanjaju svaku potencijalnu opasnost!

74. minut - GOL, 0:2! Menig je lepo ušao u kazneni prostor Vojvodine, i potom iskosa sa leve strane efektnim udarcem duplirao prednost Parnog valjka!

63. minut - Kanute je izašao iz igre zbog žutog kartona, a šansu je dobio Šćekić!

58. minut - Ovo je bila odlična šansa za Vojvodinu! Posle kornera sa desne strane, Crnomarković je sjajno šutirao glavom i poslao loptu tik pored desne stative!

54. minut - Urnebesna scena u Novom Sadu! Meč je na kratko morao da se prekine jer je na teren utrčao pas.

47. minut - GOL, 0:1! Partizan je poveo pogotkom Mateusa Saldanje.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu

Prvo poluvreme, Vojvodina - Partizan 0:0

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme.

44. minut - Belić je šutirao glavom posle centaršuta Antića, ali Carević u ovoj situaciji nije imao većih poteškoća.

33. minut - Oštro se igra u Novom Sadu! Glavni arbitar meča je već četiri puta vadio žute kartone.

26. minut - Ozbiljniji naleti Vojvodine u ovim trenucima. Nekoliko vezanih napada je načinio domaći tim, Malbašić je sa desnog boka uputio oštar centaršut u srce protivničkog šesnaesterca, ali je Jovanović odlično intervenisao i otklonio opasnost.

19. minut - Nastavlja Milanović sa vađenjem žutih kartona... Sada je javnu opomenu zaradio Kanute.

16. minut - Oprobao je Natho svoj udarac sa nekih 20 metara, ali pravo u protivničkog golmana.

14. minut - Sada Mihajlo Ilić dobija žuti karton zbog neopreznog starta nad Čumićem.

11. minut - Još jedna velika šansa za gostujući tim! Natho je sjajno proigrao Meniga koji je lepo šutirao ali golman Carević brani i izbacuje loptu u korner.

5. minut - Bukinac je dobio žuti karton zbog oštrog starta.

2. minut - Prva šansa za Partizan! Posle solo akcije, Severina je uputio svoj udarac iskosa, ali je to učinio poprilično traljavo!

1. minut - Počeo je meč u Novom Sadu.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa 2. kola Superlige Srbije, koplja su ukrstili IMT i Voždovac, a rezultat je bio nerešen - 2:2 (0:0). Golove za "traktoriste" postigli su Luka Luković u 53. i Nikola Glišić u 74. minutu, dok su za "zmajeve" strelci bili Bogdan Jočić u 47. i Borisav Burmaz u 77. minutu.

Superliga Srbije, parovi i rezultati - 2. kolo, četvrtak: Radnički N. - TSC 0:3. Subota: Javor - Novi Pazar 3:1, Železničar - Mladost 0:2. Nedelja: C. zvezda - Napredak 4:0, Radnički KG - Čukarički 1:2, Vojvodina - Partizan 0:2, IMT - Voždovac 2:2. Ponedeljak: Radnik - Spartak (18.00).

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar