Sport > Fudbal

PETARDA na Marakani: ZVEZDA lako izašla NA KRAJ sa oslabljenom VOJVODINOM

Crveno-beli su imali igrača više od 24. minuta, kada je Aleksandar Busnić dobio drugi žuti karton

Izvor: K1info

30/07/2023 > 21:53

podeli vest:

PETARDA na Marakani: ZVEZDA lako izašla NA KRAJ sa oslabljenom VOJVODINOM
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde opravdali su epitet favorita na startu nove sezone Superlige Srbije, pobedivši na Marakani Vojvodinu sa 5:0 (2:0), mada se mora istaći da su veći deo meča imali igrača više, što su znali da iskoriste.

Crveno-bele je u vođstvo doveo Žan Filip Kraso, pogotkom u 12. minutu iz penala. Pre toga je Aleksandar Busenić bio neoprezan - faulirao je Olajinku, a iako je delovalo da je sudija Živković pokazao da je u pitanju slobodan udarac, jasno je bilo da se situacija dogodila u kaznenom prostoru, a fudbaler Vojvodine je dobio žuti karton.

U 24. minutu praktično isti akteri - Busnić je oborio Olaijnku pred kaznenim prostorom, sudija Živković mu je dao i drugi žuti karton i pokazao put ka svlačionici. To je, ako je i bilo sumnje u razliku u kvalitetu, praktično prelomilo meč, što se videlo i u nastavku utakmice.

Najpre su domaći duplirali vođstvo pri kraju prvog poluvremena - u 45. minutu Kraso je izveo korner, a Radomir Milosavljević je nespretno reagovao i postigao autogol. U nastavku su beogradski crveno-beli dominirali - u 51. mintu Kraso je postigao svoj drugi gol, a u listu strelaca do kraja su se upisali još i Vladimir Lučić u 70. i Osman Bukari u 80. minutu meča.

Strateg crveno-belih Barak Bahar odlično je počeo u svom prvom zvaničnom susretom na klupi Zvezde, rekavši da ima da se popravi dosta toga, ali da aktuelni šampion ide u pravom pravcu.

- Želimo da igramo dobro. Videli smo crveni karton i penal, ali neke stvari moramo bolje i imamo još dosta posla. Naravno da je malo drugačije, treba dobro pristupiti prvoj utakmici u prvenstvu i trebalo bi samo da nastavimo sve ovo u naredno meču - istakao je Bahar.

Foto: Starsport

Barak Bahar na meču protiv Vojvodine

Trener Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da su, i pored debakla na Marakani protiv Crvene zvezde od 5:0, Novosađani izvukli pouku i da je bilo nekih pozitivnih stvari koji bi se mogli istaći.

- Da budemo iskreni i objektivni, paradoks je, ali bilo je dobrih stvari u visokom porazu. Rano dobijen crveni karton, za neku utehu da kažem i klupsku i moju, ne rezultatsku, imali smo dva debitanta omladinca, koja su se pokazala u izvanrednom svetlu. Mislim da smo čak i sa 10 igrača bili pravi, pokušavali smo da da damo gol. Imali smo 3-4 stopostotne šanse, u nekim momentima smo bili na pritisku, kada smo ostali sa igračem manje bilo je teško, Izvući ćemo pozitivne strane, bitan je četvrtak i Apoel, voleo bih da prođemo, pozvaću navijače da nas podrže u četvrtak - rekao je Batak.

U dva preostala meča današnjeg programa prvog kola Superlige Srbije, Novi Pazar je kod kuće golovima Nikole Karaklajića u 68. i Marka Obradovića u 4. minutu zaustavnog vremena pobedio kragujevački Radnički sa 2:0, dok je novajlija u ligi, Železničar iz Pančeva, u Kruševcu pobedio domaći Napredak sa 1:0, golom Pavlova u 28. minutu.

Superliga Srbije, parovi i rezultati 1. kola - subota: Spartak - IMT 2:1, Čukarički - Radnički N. 2:0, Voždovac - Javor 0:0, TSC - Partizan 3:3. Nedelja: Novi Pazar - Radnički KG 2:0, Napredak - Železničar 0:1, C. zvezda - Vojvodina 5:0. Ponedeljak: Mladost - Radnik (19.00).

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar