Sport > Fudbal

POKRENUTI postupci protiv VOJVODINE i PARTIZANA: Disciplinska komisija FSS izrekla KAZNE

Skandiranja na rasnoj i verskoj osnovi, pirotehnika, ulazak navijača na teren - svega ima u našoj Superligi

Izvor: K1info/telegraf.rs

10/08/2023 > 20:30

podeli vest:

POKRENUTI postupci protiv VOJVODINE i PARTIZANA: Disciplinska komisija FSS izrekla KAZNE
Foto: Starsport


Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv Partizana i Vojvodine zbog ponašanja navijača u derbiju drugog kola Superlige u Novom Sadu.

Kako se navodi, navijači crno-belih su koristili pirotehniku, ali su mnogo teži prestupi skandiranja na rasnoj i verskoj osnovi.

Takođe, službena lica evidentirala su i oblike nasilnog ponašanja, zbog čega crno-belima preti ozbilnija kazna.

Notiran je ulazak pet navijača na teren sa zapadne tribine. Posle meča, neometani pored redarske službe, preskočili su ogradu i u želji da se slikaju sa fudbalerima stigli na nedozvoljeno mesto.

Kada je reč o Vojvodini, na teret im se stavlja loša organizacija derbija i upotreba pirotehnike od strane. Rdarskoj službi zamereno je još nekoliko propusta, poput ulaska navijača na teren.

Sve to, uz konstataciju da nije obavila posao na nivou derbi utakmice. Pristalice domaćeg kluba, nekoliko puta, koristile su baklje, dimne bombe i petarde, zbog čega Vojvodinu očekuju sankcije.

Zbog pirotehnike je upozoren i Radnički 1923.

Takođe, Novi Pazar i niški Radnički kažnjeni su sa po 50.000 dinara, dok je RFK Grafičar kažnjen sa 33.000, a Mladosti GAT za 30.000 dinara.

Ostavite komentar