Sport > Fudbal

CRVENO-BELI pregazili NAPREDAK: Pljuštala KIŠA, pljuštali i GOLOVI - ZVEZDA brojala do ČETIRI

U meču koji je bio odložen na jedan dan zbog nevremena, pitanje pobednika se nije postavljalo

Izvor: K1info

06/08/2023 > 18:52

podeli vest:

CRVENO-BELI pregazili NAPREDAK: Pljuštala KIŠA, pljuštali i GOLOVI - ZVEZDA brojala do ČETIRI
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedi i u drugom kolu Superlige Srbije, pošto su na Marakani bez većih problema savladali Napredak sa 4:0 (3:0). Posle velikih 5:0 na startu šampionata protiv Vojvodine, izabranici Baraka Bahara još jednom su potvrdili da su u odličnoj formi.

Meč između Crvene zvezde i Napretka je, inače, bio odložen za jedan dan - prvobitno je trebalo da bude odigran u subotu, ali je to pomereno zbog nevremena. Međutim, ni danas nije bilo naročito prijatno za fudbalere i navijače, jer je i pred meč i tokom meča padala kiša. Pre duela situacija je bila prilično dramatična, što su na snimku zabeležili i novinari K1info.rs - pljusak je bio toliko jak, da se na stadionu više čulo padanje kiše nego muzika sa razglasa.

Bilo kako bilo, nevreme jeste i danas pogodilo Beograd, ali nije bilo toliko jako kao u subotu, pa je i meč Zvezde i Napretka odigran. Golove za crveno-bele postigli su Žan Filip Kraso u 5. minutu (iz penala) i 71. minutu, Osman Bukari u 35. i Srđan Mijailović u 37. minutu

Drugo poluvreme, C. zvezda - Napredak 1:0

90+3. minut - Kraj meča, 4:0 za Crvenu zvezdu.

81. minut - Kraso van terena. Aplauzima je Kraso ispraćen iz igre, a na terenu je umesto njega Kings Kangva.

78. minut - Korner za Napredak. Ubacili su gosti loptu u kazneni prostor centaršutem iz slobodnog udarca, nakon čega je Olajinka izbacio loptu u korner. Kruševljani ni ovog puta nisu stvorili šansu za gol.

71. minut - GOL, 4:0! Sjajan udarac i pogodak Krasoa, drugi na utakmici za njega. Okrenuo se i namestio na šut sa dvadesetak metara udaljenosti, a šutirao je precizno u donji levi ugao gola Napretka.

66. minut - Gužva pred golom Zvezde. Puno je fudbalera bilo na malom prostoru u kaznenom prostoru crveno-belih. Gosti nisu uspeli da upute udarac koji nije bio izblokiran.

65. minut - Glazer na mukama. Još jedan udarac sa distance gostiju. Nenadović je sjajno šutirao nakon povratnog dodavanja. Namučio se Glazer, ali je uspeo da izbaci loptu u korner.

64. minut - Pokušava Napredak. Pokazuje želju gostujući tim da ozbiljnije ugrozi gol rivala. Nakon udarca Filipa Jovića sa distance, Glazer je reagovao i poslao loptu u korner, nakon čega Kruševljani nisu uspeli da zaprete.

Foto: Starsport

 

60. minut - Puno promena. Dragan Perišić je na startu drugog dela napravio dve izmene, a Barak Bajar je u 60. minutu napravio trostruku izmenu. Na terenu su, umesto Dragovića, Mijailovića i Lučića, Nemanja Milunović, Jovan Šljivić i Kosta Nedeljković.

52. minut - VAR poništio penal za Zvezdu. Vladimir Lučić je oboren, a sudija Đorđević je pokazao na belu tačku drugi put od početka utakmice. Međutim, posle intervencije iz VAR sobe, odluka je poništena, a umesto jedanaesterca, crveno-beli su dobili slobodan udarac na ivici kaznenog prostora.

46. minut - Počelo je drugo polurveme.

Foto: Starsport

 
Prvo poluvreme, C. zvezda - Napredak 3:0

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Mirno je Zvezda privela prvi deo igre kraju. Imali su domaći igrači još nekoliko dobrih situacija. Najbolja je viđena u 47. minutu kada je Kraso šutirao sa ivice kaznenog prostora. Njegov pokušaj je izblokiran, a lopta je otišla preko gola.

37. minut - GOL, 3:0! Srđan Mijailović je lepim udarcem sa distance povisio prednost domaćina. Defanzivni vezista je sjajno gađao i pogodio gol Napretka.

35. minut - GOL, 2:0! Bukari je strelac drugog pogotka za Zvezdu. Našao se sam pred golom rivala nakon dodavanja Krasoa. Iznenadio je golmana Bajića koji je očekivao centaršut, a snažnim udarcem je poslao loptu u mrežu.

31. minut - Inicijativa Zvezde. Čini se da lako domaćin dođe do šesnaesterca rivala, ali još uvek nije napravila pravu šansu. Lučić je dva puta pokušao da dođe do pogotka. U prvoj situaciji nije uspeo da uputi udarac, dok je u drugoj sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pored gola.

27. minut - Problemi. Posle duela sa Stamenićem, Ljubomirović je ostao na zemlji. Srećom nije u pitanju ozbiljnija povreda i utakmica je brzo nastavljena.

22. minut - Sporiji ritam. Osim pokušaja Bukarija i nekoliko zanimljivih situacija koje su imali gosti, uz dva kornera nakon kojih nisu uspeli da budu opasni, igra je nešto mirnija u poređenju sa samim startom meča.

10. minut - Prodor Stamenića. Prošao je vezista između odbrambenih fudbalera, ušao u kazneni prostor, ali je njegov pokušaj da loptu prosledi saigračima u srcu šesnaesterca izblokiran. Zvezda je dobila korner nakon kojeg nije bila opasna.

5. minut - GOL, 1:0! Zvezda vodi od samog starta utakmice! Žan FIlip Kraso je strelac iz penala. Potrajala je provera u VAR sobi iako na prvi pogled nije najjasnije šta su tačno sudije gledale.

2. minut - Penal za Zvezdu

Đeković je bio izuzetno neoprezan pred golom Napretka. Šutnuo je Stefana Mitrovića i sudija Nikola Đorđević je pokazao na belu tačku.

1. minut - Utakmica je počela.

Slavlje Čuke u Kragujevcu

U popodnevnom delu današnjeg programa Superlige, odigran je i meč u Kragujevcu, u kojem je domaći Radnički 1923 izgubio od Čukaričkog. Gosti su pobedili golovima Marka Docića u 57. i Nemanje Tošića u 68. minutu, dok je gol za Kragujevčane postigao Džefri Činedu u 61. minutu.

Superliga Srbije, parovi i rezultati - 2. kolo, četvrtak: Radnički N. - TSC 0:3. Subota: Javor - Novi Pazar 3:1, Železničar - Mladost 0:2. Nedelja: C. zvezda - Napredak 4:0, Radnički KG - Čukarički 1:2, Vojvodina - Partizan (19.00), IMT - Voždovac (21.05). Ponedeljak: Radnik - Spartak (18.00).

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar