Sport > Fudbal

Svi klubovi u LIGI ŠAMPIONA: Zvezdu čeka PAKLENI IZAZOV, paklena SEZONA

Crvena zvezda je jedan od prvih klubova koji je osigurao mesto u Ligi šampiona, a evo ko su sve potencijalni rivali naredne sezone

Izvor: K1info/mondo.rs

23/05/2023 > 12:02

podeli vest:

Svi klubovi u LIGI ŠAMPIONA: Zvezdu čeka PAKLENI IZAZOV, paklena SEZONA
Foto: Starsport


Videli smo kako je Juventus ostao bez Lige šampiona nakon ispadanja iz Lige Evrope, oduzimanja bodova u domaćem prvenstvu i poraza od Empolija, a nakon što su u prethodnom kolu domaćih liga neki timovi obezbedili odlazak u elitu, sada čak 18 ekipa zna da će igrati Ligu šampiona naredne sezone. 

Crvena zvezda se odavno kvalifikovala za ovo takmičenje, a sve je izvesnije da će dočekati žreb za grupnu fazu u trećem šeširu.

Ovo su rivali koje već zna da će moći da ima u Ligi šampiona naredne sezone: 

Nemačka: Borusija Dortmund, Bajern, Lajpcig

Engleska: Mančester siti, Arsenal, Njukasl

Španija: Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid

Italija: Napoli, Lacio

Francuska: PSŽ

Portugal: Benfika, Porto

Holandija: Fejnord

Austrija: Salcburg

Škotska: Seltik

U Nemačkoj će se do kraja za još jednom mesto boriti Union Berlin i Frajburg, u Premijer ligi je Mančester junajted siguran na jedinom preostalom mestu, a Real Sosijedad i Viljareal u Španiji biju ljutu bitku za četvrto mesto.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

U Italiji se za sada na mestima koja vode u Ligu šampiona drže Inter i Milan, ali Atalanta, Roma, pa čak matmatički i Juventus mogu da ih sruše odatle. U Francuskoj Lens je pred ulaskom u LŠ jer ima veliki plus u odnosu na Marsej.

Inter može da osigura mesto naredne sezone i kroz osvajanje Lige šampiona, a ako se to desi još jedno mesto ide prvaku Ukrajine kao 11. ligi na UEFA rang listi. Kroz Ligu Evrope će Ligu šampiona osigurati Sevilja ili Roma. 

Šest ekipa će uz sve ovo ići u Ligu šampiona kroz kvalifikacije, a osim Crvene zvezde koja je osigurala mesto u eliti čekamo da vidimo koliko kroz kvalifikacije može sastav TSC-a ili Čukaričkog. 

 

Ostavite komentar