Sport > Fudbal

Ma kakav crni DERBI: Siti ODVALIO Real za FINALE, Interu se već TRESU GAĆE

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Real Madrid u revanš meču polufinala Lige šampiona sa 4:0

Izvor: K1info/b92.net

17/05/2023 > 21:11

podeli vest:

Ma kakav crni DERBI: Siti ODVALIO Real za FINALE, Interu se već TRESU GAĆE
Foto: Tanjug/AP/Jon Super


Večeras smo dobili i drugog finalistuLige šampiona. Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom stadionu Real Madrid rezultatom 4:0, pa će se u borbi za "ušati" trofej boriti protiv Intera.

Bio je Mančester Siti veliki favorit pre meča, što je mnoge ljubitelje najvažnije sporedne stvari na sveti i iznenadilo, ali prema onom viđenom na terenu - potpuno opravdano.

Pogotovo kada je reč o prvih 45 minuta.

 "Građani" su delovali toliko superiorno tokom prvog poluvremena, što potvrđuje gotovo svaki statistički parametar.

Tri puta više dodavanja razmenili su izabranii Pepa Gvardiole, u odnosu na Real, koji je pored totalne nemoći, za 45 minuta uputio svega jedan udarac ka golu, i to preko Tonija Krosa, sa preko dvadeset metara. 

Ruku na srce, bio je taj šut ozbiljna muka za Edersona, i da nije bilo prečke, pitanje je da li bi Brazilac mogao da je zaustavi.

Što se tiče rezultata, već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će Siti biti drugi finalista Lige šampiona.

Od prvog minuta, igralo se gotovo "viktorije" pred golom madridskog kluba, što je prvi put eskaliralo u 23. minutu.

Kevin De Brujne je još jednom pokazao neverovatan pregled igre i proigrao Bernarda Silvu, a portugalskom fudbaleru nije bilo teško da loptu smesti pored, do tada, odličnog Kurtoe.

U nastavku se nije menjalo skoro ništa, osim rezultata. Siti nije prestajao sa napadima, te je Bernardo Silva ponovo pogodio u 37. minutu. Gundogan je prvo šutirao, ali je izblokiran, a lopta se odbila pred gol, gde je bio upravo portugalski reprezentativac, koji je glavom, sa lakoćom "smestio" loptu u praznu mrežu, za opšti delirijum na "Etihadu". To je ujedno bilo sve u prvih 45 minuta.

Nešto bolji je bio Real u nastavku, ali to je bilo daleko od onoga što im je bilo potrebno za eventualni preokret. Preuzeli su kontrolu nad posedom lopte Madriđani, pokušavali i kombinovali, ali sve je "palo u vodu" u 76. minutu.

Kevin De Brujne je centrirao na peterac iz slobodnog udarca, Manuel Akanđi je dobro skočio i samo zakačio loptu, međutim, dovoljno da ona pogodi nesrećnog Edera Militaa i završi iza leđa Kurtoe.

Do kraja, Hulijan Alvarez je samo potvrdio prolaz, pogotkom u nadoknadi vremena. To je bila "varnica" za erupciju oduševljenja na "Etihadu", i znak za početak potpuno zasluženog slavlja. Siti ne samo da je apsolutno nadigrao "kraljevski" klub u revanšu, već su izabranici Pepa Gvardiole održali pravi "čas fudbala" Karlu Anćelotiju i njegovoj ekipi, i definitivno, po svakom aspektu viđenom na terenu, Siti je zaslužio plasman u Istanbul.

"Građani" će u finalu, koje je na programu 10. juna, na stadionu "Ataturk" u Istanbulu, igrati protiv milanskog Intera, koji je prethodno eliminisao gradskog rivala, ekipu Milana, sa ukupnih 3:0.

 

 

Ostavite komentar