Sport > Fudbal

Grobarska je TUGA pregolema: TSC i Čukarički u trci za LIGU ŠAMPIONA

Partizan je najslabije plasiran još od sezone 1989/1990 kada su sa 37 bodova, takođe, bili četvrti iza šampina Zvezde, Hajduka i Dinama

Izvor: K1info/Sportske.net

22/05/2023 > 18:51

podeli vest:

Grobarska je TUGA pregolema: TSC i Čukarički u trci za LIGU ŠAMPIONA
Foto: K1info/FK Crvena zvezda Facebook/Wikipedia


Borba za drugo mesto je definitivno najzanimljivija u okviru Superlige Srbije, a za njega se bore još samo Čukarički i TSC. 

Na pol poziciji je tim Žarka Lazetića koji je juče slavio u Pazaru sa ubedljivih 1:4, a pobedu nije zabeležio Čukarički koji je remizirao protiv Voždovca 1:1.

Dakle, sada TSC ima dva boda više (74 naspram 72), a tim iz Bačke Topole je u boljoj situaciji i zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone i ukoliko remizira protiv Vojvodine u poslednjem kolu, igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, što garantuje i direktan plasman u grupnu faznu Ligu Evrope. 

Ubedljiv trijumf u Pazaru i remi Čukaričkog na Voždovcu servirali su Topolčanima drugo mesto na tacni. Prošle sezone ih je Vojvodina u u poslednjem kolu savladala u Topoli i ostavila ih bez Evrope. Sada je red na naplatu računa i istorijski iskorak ka garantovanoj evropskoj jeseni.

Remijem 2:2 sa Vojvodinom na novosadskom "Karađorđu" crno-beli su i definitivno ostali bez mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Partizan sada ima najslabiji plasman još od sezone 1989/1990 kada su sa 37 bodova bili četvrti iza Hajduka, Dinama i, takođe, tadašnjeg šampiona Zvezde.

Od raspada SFRJ, crno-beli nikad nisu bili slabije plasirani od trećeg mesta (1997/1998, 2018/2019), osvojili su 16 titula, ali su zakazali u sezoni kada to nisu smeli i ostali su bez sigurne jeseni u Evropi što donosi drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Podsetimo, prvi gol Voždovca u Zaplanjskoj videli smo već u 12. minutu utakmice, tada je mladi Stefan Tomović uspeo da pogodi mrežu golmana Katića i da donese prednost gostima. Videli smo još po jedan gol na obe strane, ali su oba poništena zbog ofsajda. Čukarički je meč završio sa igračem manje pošto je Sisoko dobio drugi žuti karton. Igrao se 90. minut kada je Teodorović pogodio za tugu gostiju i konačnih 1:1.

 

Tim iz Bačke Topole bio je prilično ubedljiv u Pazaru gde su domaći navijači prilično nezadovoljni napustili stadion uz povike "Uprava, napolje". 

Posle prvih 45 minuta golova nije bilo, a onda su gosti pucali iz svih oružja. Petrović u 53. minutu, potom Stojković samo četiri minuta kasnije, potom Ratkov u 67. i Vukić u 78. minutu su bili strelci za sjajne goste koji imaju meč loptu za najveći uspeh u istoriji kluba, a to su mečevi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Za domaće je pogodio Nikčević iz penala u 89. minutu. 

Podsetimo, drugoplasirani tim lige će igrati od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, što znači da je obezbeđen plej-of makar za plasman u Ligu Evrope, odnosno grupna faza Lige konferencija.

 

Ostavite komentar