Sport > Fudbal

Tuđi PENAL u 97. minutu koji je doveo ZVEZDU na korak od MILIONA i trećeg šešira u LŠ

Na Marakani mogu zadovoljno da trljaju ruke zbog eventualne Spartine titule

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/05/2023 > 11:27

podeli vest:

Tuđi PENAL u 97. minutu koji je doveo ZVEZDU na korak od MILIONA i trećeg šešira u LŠ
Foto: Starsport


Neverovatan derbi Praga odigran je u 32. kolu češke lige, u kojem su Sparta i Slavija imali direktan duel za titulu. Sparta je imala dva boda prednosti, kao i domaći teren, a Slavija je morala da juri pobedu, kako bi je pretekla na tabeli. 

Na kraju, Sparta je slavila sa 3:2 i pobegla je najvećem rivalu na šest bodova i sada je tri kola pred kraja na pragu titule.

Gol odluke postigao je Ladislav Krejči iz penala u 97. minutu utakmice, a taj gol sigurno se pratio i među navijačima Crne zvezde.

Haraslin je u 30. minutu posle fenomenalno izvedenog slobodnog udarca doveo domaćine u vođstvo, ali radost nije dugo trajala, jer je Šranc tri minuta kasnije jednu dobru kontru krunisao golom za izjednačenje.

Ovaj gol obradovao je crveno-bele, ali i čelnike kluba, jer će Sparta titulom sigurno pomeriti Zvezdu za jedno mesto u Ligi šampiona, pa Zvezda sada ima 1.100.000 evra više zagarantovano više na ime bonusa za učešće u Ligi šampiona na osnovu renkinga.

Sorensen je u 63. minutu posle gužve bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru i ponovo je Sparta povela. Kada je delovalo da Sparta ide ka pobedi, Tecl je u 85. minutu izjednačila.

Ipak, onda je u 97. minutu dosuđen penal za Spartu, a gol je sa bele tačke postigao Krejči i doneo veliku radost.

Sparta do kraja ima prilično dobar raspored, jer dočekuje Bohemijans, gostuje Slovacku i dočekuje Plzenj u poslednjem kolu, kada možda taj derbi neće ni imati rezultatski značaj.

 

Ostavite komentar