Sport > Fudbal

Partizan u 2023. NEMA POBEDU u HUMSKOJ: Negativna serija kakvu crno-beli NE PAMTE

Ukoliko izabranici Igora Duljaja ne pobede Voždovac 5. aprila, biće to najgori niz Parnog valjka u Humskoj u istoriji kluba

Izvor: K1info

Autor: Sportski žurnal

20/03/2023 > 10:02

podeli vest:

Partizan u 2023. NEMA POBEDU u HUMSKOJ: Negativna serija kakvu crno-beli NE PAMTE
Foto: Starsport


Humska je nekada bila neosvojiva tvrđava, mesto gde su padali brojni velikani poput madridskog Reala, Mančester junajteda, Rome… Međutim, sa stadiona Partizana u 2023. su svi rivali odneli bodove.

Lošu seriju na svom terenu crno-beli su počeli jednom od najvećih bruka u istoriji kluba - porazom od Mladosti GAT (0:4). Parni valjak je samo pet dana posle debakla sa superligaškim debitantom završio evropsku epizodu, do tog trenutka jedinu svetlu tačku u ovoj sezoni. Partizan je prokockao prednost iz Moldavije i eliminisan je od Šerifa (1:3).

Kraj u Ligi konferencije i davna eliminacija iz kupa, dali su povod crno-belima da se fokusiraju samo na prvenstvo i delovalo je da će Parni valjak konačno da upali.

Umesto toga, usledila su dva nova debakla na domaćem terenu. Partizan je prvo remizirao sa Radničkim 1923, a prosuti bodovi protiv Kragujevčana naterali su Gordana Petrića da podnese ostavku.

Ni novi šef struke Igor Duljaj nije doneo ništa novo, s obzirom na to da je Kolubara odnela dva boda iz Humske (1:1) na debiju nekadašnjeg defanzivnog veziste kod kuće.

Foto: Starsport

 

Nakon trijumfa u Lučanima protiv Mladosti (3:0), činilo se da bi Parni valjak konačno mogao da prekine crni niz na u Humskoj, s obzirom na to da je u Humsku došao Radnik. Međutim, crno-beli protiv u tom trenutku fenjeraša zabeležili novi poraz i blamažu pred Grobarima (1:2).

Partizan je petim uzastopnim mečom bez pobede u Humskoj izjednačio negativan rekord. Crno-beli su samo pet puta u skoro 78 godina dugoj istoriji vezali pet utakmica bez pobede kod kuće. Ukoliko izabranici Igora Duljaja ne osvoje čitav plen protiv Voždovca 5. aprila, biće to najgori niz Parnog valjka u Humskoj u istoriji kluba.

U kolikoj je Partizan krizi govori činjenica, da crno-beli prošle sezone nisu poraženi u prvenstvu u Humskoj i da su predvođeni trenerom Aleksandrom Stanojevićem bili u šampionskoj trci do poslednjeg kola sa neverovatnih 98 bodova.

Vicešampion Srbije poslednji put je vezao pet mečeva bez trijumfa kao domaćin u sezoni 2017/18. kad je vezao isto toliko remija identičnim rezultatom 1:1. Doduše, izabranici tadašnjeg trenera Miroslava Đukića imali su znatno teži raspored nego što je slučaj sa aktuelnom krizom crno-belih, s obzirom na to da su ugostili Viktoriju iz Plzenja i Crvenu zvezdu.

 

Partizan je dve najneuspešnije sezone imao 1978/79. i 1979/80. kad je prvenstvo završio na 15. i 13. mestu. Zanimljivo, tada nije vezao pet utakmica bez pobede na stadionu JNA.

 

Svaki stariji ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu će reći da se u SFR Jugoslaviji igrao miljama daleko bolji fudbal nego danas, pa i nije bila velika sramota odigrati pet utakmica bez trijumfa na svom terenu. Partizanu se to desilo svega tri puta. U prvenstvu 1955/56. loša serija kod kuće u završnici šampionske trke koštala je Parni valjak titule, koja je otišla u ruke večitog rivala.

Opravdanje Partizanovog crnog niza u Humskoj u sezoni 1963/64. je uspeh u Kupu evropskih šampiona, pošto su crno-beli stigli do četvrtfinala elitnog takmičenja, gde su izbačeni od milanskog Intera. Godine 1971. Parni valjak je poslednji put u nekadašnjoj državi upisao pet utakmica bez pobede.

 

Ostavite komentar