Sport > Fudbal

Humska POGUBNA ZA ZDRAVLJE: Gordan Petrić odlazi s klupe Partizana

Trener je odluku saopštio čelnicima kluba, ali i igračima na zajedničkom sastanku

Izvor: K1info/telegraf.rs

25/02/2023 > 07:32

podeli vest:

Humska POGUBNA ZA ZDRAVLJE: Gordan Petrić odlazi s klupe Partizana
Foto: Starsport


Trener Partizana Gordan Petrić oprostio se juče od fudbalera crno-belih i najavio im da će ekipu voditi do reprezentativne pauze, kada će se povući sa mesta stručnog štaba, saznaje Telegraf.

Svoju odluku Petrić je opravdao pogoršanjem zdravstvenog stanja, usled konstantnog stresa koji je doživljavao minulih meseci u Humskoj, a koji je kulminirao eliminacijom iz Lige konferencije!

U petak Petrić je čelnicima kluba ponudio ostavku, želeo je da odmah napusti mesto trenera, međutim, u dogovoru sa rukovodećim strukturama želeo je da pomogne i da klubu vremena sa nađe drugo rešenje, pa je odlazak prolongirao za reprezentazivnu pauzu, sredinom marta.

Svoju odluku trener je saopštio i fudbalerima crno-belih na zajedničkom sastanku, kome je prisustvovala cela ekipa, stručni štab, ali i svi oni koji rade uz prvi tim, a koji su u proteklim mesecima tesno sarađivali sa Petrićem.

U međuvremenu, čelnici Partizana su sazvali vanrednu sednicu Upravnog odbora na kojoj će se raspravljati o rezultatima i odgovornosti, svesni verovatno da je Petrićevim odlaskom svetlo upereo ka njima i neko jednostavno mora da podese teret svega šro se dogodilo u minulom periodu.

U međuvremenu, sportski sektor bi trebalo da nađe i predloži rešenje umesto Petrića, jer je situacija više nego komplikovana i pitanje je ko će želeti da se prihvati posla u vremenu u kome u klubu ništa ne funkcioniše kako bi trebalo, od organizacije do navijača, koji su verovatno iz nehata doprineli odluci Petrića da napusti klupu, jer su na meču u kome se odlučivalo o prolasku u narednu fazu Lige konferencije, uneli negativnost obračunavajući se sa čelnicima kluba pre i za vreme utakmice sa Šerifom.

Tako će Partizan od sredine marta na klupi imati i trećeg trenera u sezoni, ponavljajući negativan rekord iz 2018. godine kada su na toj funkciji bili Miroslav Đukić, Zoran Bata Mirković i na kraju Savo Milošević.

Podsetimo, pauza u prvenstvu će početi 18. marta i trajaće do 1. aprila, pa će do tog perioda crno-beli morati da pronađu novo rešenje.

Do tog perioda Petrić će voditi ekipu na pet utakmica, protiv Radničkog iz Kragujevca, protiv Crvene zvezde, Kolubare, Mladosti iz Lučana i Radnika iz Surdulice.

 

 

 

Ostavite komentar