Vesti > Hronika

Bivšem fudbaleru PARTIZANA smanjena kazna za POKUŠAJ UBISTVA

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula 2020. predao policiji i od tada je u pritvoru

Izvor: K1info/Tanjug

10/02/2023 > 16:37

podeli vest:

Bivšem fudbaleru PARTIZANA smanjena kazna za POKUŠAJ UBISTVA
Foto: Tanjug/Nebojša Raus


Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu za šest meseci i pravosnažno osudio nekadašnjeg fudbalera Partizana Nikolu Malbašu na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Neškovića u julu 2020. godine, kada ga je ranio nožem.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe branioca okrivljenog, preinačio prvostepenu presudu, samo u pogledu odluke o kazni i osudio Malbašu, zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, navodi se u presudi objavljenoj presudi na sajtu suda.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Malbaša je osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine. 

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti cenio raniji život okrivljenog, njegove lične i porodične prilike, dok mu otežavajućih okolnosti nije našao, zatim činjenicu da je delo ostalo u pokušaju, za šta zakon predviđa da se kazna može ublažiti. 

Međutim, Apelacioni sud nalazi da je prvostepeni sud dao manji značaj olakšavajućim okolnostima, bez obzira što je kaznu ublažio, zbog čega je drugostepeni sud, cenio kao naročito olakšavajuće okolnosti, te je okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Foto: Starsport

 

Na početku ovog procesa Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put. Protiv Neškovića se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je on optužen za drogu, oružje i tešku krađu. 

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula 2020.godine predao policiji i od tada je u pritvoru. 

Bivši fudbaler je osuđen jer je sa umisljajem pokusao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nozem naneo više teskih telesnih povreda.

 

Ostavite komentar