Sport > Fudbal

Bio JEDNOM jedan Partizan: ŠERIF istamburao CRNO-BELE usred Beograda

Izabranici Goradana Petrića završili takmičenje u Ligi konferencija u šesnaestini finala

Izvor: K1info

23/02/2023 > 20:39

podeli vest:

Bio JEDNOM jedan Partizan: ŠERIF istamburao CRNO-BELE usred Beograda
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana izgubili su u Beogradu od moldavskog Šerifa sa 3:1 (2:1) u revanš meču šesnaestine finala Lige konferencija i tako završili svoju evropsku priču za ovu sezonu. U prvom meču, u Moldaviji, bilo je 1:0 za crno-bele, ali oni tu prednost ne samo da nisu iskoristili, nego su je i prokockali.

Partizan je na početku meča imao više od igre, a kruga toga došla je u 13. minutu, kada je Kvinsi Menig zatresao mrežu gostiju. Rikardo Gomeš je odlično uposlio Holanđanina, koji je rutinski savladao Maksima Kovala. Izgledalo je da bi to moglo da bude to - pobeda u Kišinjevu, vođstvo pred Grobarima, ne baš naročito kvalitetan rival - smešila se osmina finala Lige konferencija...

Eh, ali kada bi ekipe pobeđivale same sebe, onda bi možda i bilo tako - ovako, potpuni preokret! U 19. minutu Siniša Saničanin je nespretno reagovao u svom šesneastercu i igrao rukom - sudija to nije odmah video, ali je u igru uključen i VAR - posle pregleda dosuđen je penal, a u 22. minutu Sedrik Badolo je izjednačio na 1:1.

Možda biste pomislili da je to bila opomena za izabranike Gordana Petrića - dobro, ajde sada da se uozbiljimo... ali, ne. Ne samo da je u 1. minutu nadoknade vremena u prvom delu igre Muhamed Diop šokirao crno-bele i doveo Šerif u vođstvo od 2:1, izjednačivši tako ukupan rezultat iz oba meča, nego je Senegalac na startu drugog poluvremena unakazio Partizan.

Rezantnim udarcem u 47. minutu, izvan šesnaesterca - sa leve strane, šutirao je u bliži ugao gola Aleksandra Popovića - ovaj je izgleda bio iznenađen, a lopta se zakoprcala u mreži iza njegovih leđa za vođstvo gostiju od 3:1.

Nažalost, ispostavilo se da je to bilo sve što se tiče rezultata do kraja meča - Partizan je od gotovog napravio veresiju i završio takmičenje u Evropi za ovu sezonu, čime je i Srbija ostala bez jedinog predstavnika u fudbalskim takmičenjima na Starom kontinentu.

 

Ostavite komentar