Sport > Fudbal

MLADOST protutnjala BEOGRADOM: Novosađani RASTURILI neke momke koji kažu da igraju za PARTIZAN

Izabranici Gordana Petrića u prvom meču pred domaćom publikom u prolećnom delu sezone obrukali ime kluba za koji igraju

Izvor: K1info

11/02/2023 > 20:23

podeli vest:

MLADOST protutnjala BEOGRADOM: Novosađani RASTURILI neke momke koji kažu da igraju za PARTIZAN
Foto: Starsport


Zašto su u taboru Partizana po početku prolećnog dela sezone pričali da trka za titulu još nije završena - da li zato što je to sportski (ne treba se nikad predavati pre kraja) ili zato što je Crvena zvezda remizirala u prošlom kolu sa Vojvodinom, a crno-beli pobedili na gostovanju u Kruševcu, tek, posle duela protiv Mladosti GAT, koji je četa Gordana Petrića usred Beograda izgubila sa 4:0 (2:0), jasno je da je ta priča više na nivou naučne fantastike nego što ima nekog prizvuka realnosti.

Da Novosađani nisu došli u Humsku da bi Partizan sebi upisao bodove tek-tako protiv pretposlednjeg tima na tabeli Superlige, videli smo već u 4. minutu meča, kada je Romen Gal doveo goste u vođstvo. Najpre su na desnoj strani terena kombinovali su Mituljikić i Janković, Svetozar Marković nije dobro izbacio loptu sa peterca - ona je stigla do Gala koji ju je smetio iza leđa nemoćnog Ppovića.

Nismo dugo čekali da Mladost duplira vođstvo, i to ponovo posle loše reakcije Markovića u 10. minutu. On je jednu loptu izbacio samo do Kristijana Dal Bela, koji je iskosa, sa ivice šesnaesterca, rutinski plasirao loptu u mrežu, kao da je u pitanju šut na treningu.

Ispostavilo se da je to, što se tiče golova, bilo sve u prvom poluvremenu - izabranici Ljubomira Ristovskog su na odmor otišli sa velikih 2:0, pa se očekivalo da vidimo kakav će biti odgovor Partizana u nastavku. E, pa ako se sećate kako se odgovara u školi, pa ne znate ništa i profesor vam kaže: "Sedi, jedan!" - takav je bio i odgovor crno-belih u drugom poluvremenu.

Već u 54. minutu Novosađani su poveli sa 3:0 golom Novice Maksimovića iz penala. Posle jednog kornera Fejsa je faulirao Ćosića u kaznenom prostoru, dobio za to i žuti karton, a rivalu dao priliku da uveća prednost. Maksimović je bio nepogrešiv sa bele tačke, pa je izgledalo da je velika, iznenađujuća pobeda, nadohvat ruke.

Ako se možda nekom i činilo da je krajnji trenutak da se Partizan trgne - pogrešio je. U 58. minutu odbrana domaćih je opet loše reagovala, a centaršut sa desne strane odlično je iskoristio Nemanja Milić i glavom sproveo loptu u mrežu za konačnih i zasluženih 4:0 za Mladost GAT protiv crno-belih. 

Superliga Srbije, 21. kolo - rezultati, petak: Radnik - Mladost L. 1:0, Čukarički - Radnički KG 3:2. Subota: TSC - Napredak 2:0, Voždovac - C. zvezda 0:6, Vojvodina - Kolubara 3:0, Partizan - Mladost GAT 0:4. Nedelja: Javor - Spartak (14.00). Ponedeljak: Novi Pazar - Radnički N. (16.00).

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar