Sport > Fudbal

Zvezdina SLATKA OSVETA, vratili Sampdoriji MILO ZA DRAGO – evo koliko su ponudili za ĐURIČIĆA

Italijani ponudili za Dragovića 500.000 dolara, sada crveno-beli poslali kontra ponudu

Autor: K1info/mozzart sport

31/12/2022 > 14:35

podeli vest:

Zvezdina SLATKA OSVETA, vratili Sampdoriji MILO ZA DRAGO – evo koliko su ponudili za ĐURIČIĆA
Foto: Starsport


Danima traje prepiska na relaciji Beograd-Đenova, odnosno između Crvene zvezde i Sampdorije.

Član italijanske Serije A označio je Aleksandra Dragovića kao prioritetni zadatak u zimskom prelznom roku, posebno što je Dejan Stanković izrazio želju da ponovo sarađuje sa iskusnim štoperom. Međutim, ponuda od 500.000 evra, koje prvo uključuje šestomesečnu pozajmicu, odbijena je sa velikom dozom gorčine u redovima srpskog šampiona.

Stav čelnika Crvene zvezde je da je italijanski klub potcenio Crvenu zvezdu, pa i klasu Aleksandra Dragovića, koji nije krio nameru da ove zime napusti Beograd.

Foto: Starsport

 

Svestan je bivši reprezentativac Austrije da mu je ovo poslednja šansa da zaigra u Kalču, bez obzira što postoji realna opasnost da sa Đenovljanima ispadne u Seriju B.

Vrlo tvrdi su bili čelnici Crvene zvezde u razgovoru sa Aleksandrom Dragovićem i stavili mu do znanja da ga neće pustiti da napusti klub pre juna 2023. godine. Bez obzira što je miljenik navijača povremeno bio jako uporan, želevši svima da stavi do znanja da mu je italijanska liga jedan od nedosanjanih snova.

Stavilisu tu priču po strani rukodoviodci Crvene zvezde, ali su odgovorili na ponudu Sampdorije za Dragovića. I to kontra ponudom. Prema saznanjima Mocart Sporta, crveno-beli su poslali mejl na adresu Đenovljana sa željom da otkupe ugovor standardnog reprezentativca Srbije Filipa Đuričića. Crveno-beli su spremni da za slobodu rođenog Obrenovčanina plati - 500.000 evra u dve rate.

Dakle, reč je o identičnoj cifri koju Samp nudi za Dragovića... Neko bi rekao da je u pitanju neozbiljna ponuda, čista igra živaca i potcenjivanja koja je počela ponudom iz Đenove. Međutim, možda su crveno-beli želeli da pošalju poruku klubu iz Đenove da su u krajnjem slučaju spremni za razmenu igrača.

Pitanje je da li bi za takav dil bio spreman rođeni Obrenovčanin. Posebno, što je letos ofanzivni vezista, posle razgovora sa brojnim italijanskim klubovima, potpisao ugovor sa Sampdorijom do 2024. godine. Uz opciju da saradnja bude produžena na još godinu dana.

Đuričić zarađuje godišnje 1.600.000 evra što je daleko iznad finansijskih limita Crvene zvezde. Ali jasno je da će Crvena zvezda nastaviti da gleda ka Filipu Đuričiću, jer je dolazak proverenih srpskih igrača prioritet u naredna dva prelazna roka.

Foto: Starsport

 

Završen je posao sa Urošom Spajićem, Hetafe je odbio ponudu za Maksimkovića vrednu dva miliona evra, i još milion potencijalnih bonusa, dok je transfer Mihaila Ristića u ovom trenutku nerealan.

Crvena zvezda je i prethodnih godina opipavala puls Filipa Đuričića, ali je on u neformalnim razgovorima bio prilično jasan. Nije bio zainteresovan za dolazak u Srbiju i igranje u Mozzart Bet Superligi. Ali ima i druga strana medalje. Dolazak u Crvenu zvezdu, posebno ako bi se igralo u Ligi šampiona, predstavljalo bi ozbiljan izazov za Filipa Đuričića.

I to je karta na koju će crveno-beli igrati i ovih dana, i za šest meseci.

Tokom jesenje sezone Filip Đuričić je odigrao 15 utakmica za Sampdoriju i postigao dva gola.

Filip Đuričić je karijeru počeo u Radničkom iz Obrenovca, potom bio u mlađim kategorijama Crvene zvezde i Olimpijakosa, da bi u seniorskom fudbalu zasijao u holandskom Herenvenu. Sledeća stanica je bila Benfika gde nije dobio pravu šansu, pa se selio na pozajmice u Majnc, Sautempton, Anderleht i Sampdoriju koja ga je otkupila. Klub iz Đenove ga je dalje pozajmljivao Beneventu i 2018. ga pustio bez obeštećenja u Sasuolo gde je fudbalski procvetao kod De Zerbija. U Sasuolu je na 79 mečeva dao 12 golova i pribeležio devet asistencija. Pre šest meseci se vratio u Đenovu.

 

 

 

Ostavite komentar