Sport > Fudbal

Sevilji treba STUB ODBRANE: Aleksandar Dragović se NAŠAO na radaru Monćija

Njihovo rukovodstvo želi da stavi tačku na ogromne muke u dafanzivi sa kojima se suočavaju

Autor: K1info/www.mozzartsport.com

28/12/2022 > 22:28

podeli vest:

Sevilji treba STUB ODBRANE: Aleksandar Dragović se NAŠAO na radaru Monćija
Foto: Starsport


Glavni problem u Sevilji jeste ko će igrati na mestu u odbrani uzrok su ovosezonskih glavobolja u Sevilji, a rešenje iz perspektive kluba iz Andaluzije mogao bi da predstavlja Aleksandar Dragović.

Defanzivac Crvene zvezde našao se na radaru Monćija, a ideja sportskog direktora je da fudbalera dovede kao slobodnog igrača što iz perspektive šampiona Srbije bez dileme predstavlja teško prihvatljivu opciju.

Prema saznanjima Releva, iskusni fudbaler na vrhu je liste želja rukovodstva Sevilje čija je zamisao da angažmanom Dragovića stavi tačku na ogromne muke u dafanzivi sa kojima se do sada klub suočio.

Isti izvor navodi da je doskorašnji reprezentativac Austrije profil štopera kakvog traži Horhe Sampaoli s obzirom na to da je Argentinac istakao potrebu za liderom defanzivne linije, igračem sa bogatim iskustvom.

Iščekujući rasplet sa Dragovićem, Andalužani su makar lokalizovali požar s obzirom na to da su dogovorili dolazak Loika Badea koji u Sevilju stiže na pozajmicu iz Rena uz opciju otkupa. Francuski centralni bek jesen je proveo u Notingem Forestu, ali kako u Premijer ligi nije upisao ni minut usledio je raskid pozajmice.

Uprkos činjenici da na stadionu Ramon Sančez Pishuan osnovu projekcija za proleće predstavlja dolazak prekaljenog odbrambenog igrača, realizacija plana ne izgleda kao realna jer zamisao da po sličnom scenariju dovede Dragovićaimala i Sampdorija, koja je naišla na negativan odgovor u Ljutice Bogdana.

Foto: Starsport

 

Iako je Dragović rukovodstvu Zvezde predočio želju da se vrati na zapad, čelnici Crvene zvezde nemaju nameru da na polovini sezone se odreknu iskusnog štopera, a jasno je da ga vide u svojim redovima i u Ligi šampiona naredne sezone.

Upravo borba za mesto u eliti, pored deset bodova prednosti u odnosu na Partizan i angažman Uroša Spajića, puštanje Dragovića iz perspektive crveno-belih predstavljalo bi nepotreban rizik u nastavku šampionske trke, posebno jer je moguć transfer Strahinje Erakovića u aktuelnom prelaznom roku.

Podsetimo, Sevilja je suočena sa deficitom defanzivaca i brojnim povredama bila primorana na improvizaciju te je prinudno rešenje u značajnom delu polusezone predstavljalo pomeranje Nemanje Gudelja na poziciju centralnog defanzivca.

 

 

Ostavite komentar