Sport > Fudbal

Da li je Mrkela ZABRINUO Delije: DRAGOVIĆ ostaje, ERAKOVIĆ može da ide

Crveno-beli danas u svoje jato vratili Uroša Spajića

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2022 > 17:03

podeli vest:

Da li je Mrkela ZABRINUO Delije: DRAGOVIĆ ostaje, ERAKOVIĆ može da ide
Foto: Starsport


Posle devet i po godina Uroš Spajić se vratio u svoje jato. Naime, iskusni defanzivac potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2026. godine, a upravo o tome - ali i o predstojećem prelaznom roku - danas je pričao sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

- Veliko mi je zadovoljstvo da potpišem još jedan ugovor sa Urošem Spajićem, jer sam ga doveo u Crvenu zvezdu kao trinaestogodišnjeg dečaka iz Radničkog sa Novog Beograda. Napravio je fantastičnu karijeru, postao reprezentativac i igrao, uz Crvenu zvezdu, za mnoge velike klubove - Tuluz, Anderleht, Krasnodar, Fejnord i na kraju za Kasimpašu - istakao je Mrkela.

Sportski direktor Zvezde ne krije da je, od trenutka kada je Spajić napustio četu iz Ljutice Bogdana, planirao da jednog dana ponovo sarađuju zajedno.

- Često smo bili u kontaktu i razgovore smo uvek vodili u pravcu da se jednog dana vrati u Crvenu zvezdu. Taj dan se desio i izuzetno sam zadovoljan da imamo jednog pravog zvezdaša, koji je prošao našu Omladinsku školu, stekao ogromno iskustvo i naravno reprezentativca. Dolazi u naše redove kao iskusan igrač i sigurno će biti veliko pojačanje na onom putu na kojem Crvena zvezda želi da bude u budućnosti, a to je da budemo konkurentni sa najvećim klubovima u Evropi. Povratnici koji su dolazili u Zvezdu su ostavljali pozitivan utisak u godinama iza nas, a tako će biti i sa Urošem. Želim mu mnogo sreće i da imamo još snažniju Crvenu zvezdu.

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović

Mrkela je prokomentarisao i moguće transfere Aleksandra Dragovića i Strahinje Erakovića.

- Kada je pitanju Dragović, stav kluba je bio jasan od samog početka, u ovom prelaznom roku Dragović ne može da ide nigde. Pročitao sam pisanja vezana za izjavu Dragovićevog menadžera. Naš štoper je bio na razgovoru pre nekoliko dana kod generalnog direktora Zvezdana Terzića i jasno mu je rečeno ono o čemu smo već pričali. Prihvatio je da ostane do leta u Crvenoj zvezdi. Što se tiče Erakovića, postoji mogućnost da ode, ali to naravno zavisi od ponude koju ćemo dobiti za njega.

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

Zvanični početak zimskog prelaznog roka se bliži, a Mrkela je potvrdio da navijači mogu da očekuju pojačanja u narednom periodu.

- Biće dolazaka sigurno, ali ne verujem da će se to desiti do Nove godine, verovatno će to biti kada i zvanično bude počeo prelazni rok. Ponuda ima, znate i sami da se tu radi o mladim igračima, koji su najtraženiji u našem timu, pre svega o Mitroviću i Erakoviću, od ponude zavisi da li će ostati ili otići - poručio je Mrkela.

 

Ostavite komentar