Sport > Fudbal

Zvezda ima fudbalera iz TOP 5 na svetu, a uopšte NE IGRA

Crvena zvezda, bar prema istraživanju Švajcaraca, ima jednog od najtalentovanijih levih bekova sveta

Izvor: K1info/mondo.rs

27/12/2022 > 09:46

podeli vest:

Zvezda ima fudbalera iz TOP 5 na svetu, a uopšte NE IGRA
Foto: Starsport


Međunarodni centar za sportske studije (CIES) iz Švajcarske objavio je krajem ove godine vrlo zanimljivo istraživanje o najperspektivnijim mladim fudbalerima. Na tom spisku su se našla tri srpska igrača, s tim da jedan od njih - Miloš Kerkez - igra za reprezentaciju Mađarske. 

Pored njega tu su dvojica srpskih igrača iz Superlige (Stefan Mitrović i Miloš Pantović), dok je blago iznenađenje da je tu još jedan stranac iz domaćeg šampionata.

U pitanju je Irakli Azarov iz Crvene zvezde koga je CIES smestio u grupu najtalentovanijih levih bekova planete. Odnosno, u grupu onih sa ofanzivnih karakteristikama - pošto su ih podelili u tri kategorije: ofanzivni, defanzivni i dvosmerni igrači.

Po njihovoj proceni, Azarov je ofanzivni levi bek sa petim najvećim potencijalom na svetu. U kalendarskoj 2022. godini odigrao je 2.646 minuta, što je izuzetno značajan činilac procene, međutim daleko manje na "Marakani" nego u Gruziji gde je nosio dres Dinama.

Foto: Starsport

 

Ispred njega su tek Kventin Merlin iz Nanta, Bjern Mejer iz Klub Briža, Jan Matsen iz Barnlija i Bredli Loko iz Remsa, navodi CIES i dodaje da je Gruzijanac procenjen na 1,6 miliona evra.

Ipak, navijači Crvene zvezde nisu to još videli od Azarova koji je imao vrlo spor "ulazak" u sezonu sa Zvezdom, pa je bilo i utakmica u kojima je zamenjen zbog problema u odbrani. Bivši igrač Dinamo Batumija, kluba u kome je igrao i Hviča Kvarachelija (zvezda Napolija), odigrao je ukupno 315 minuta u Superligi, dok je na pet minuta igrao i u Ligi Evrope.

 

Ostavite komentar