Sport > Fudbal

KAKVA ČAST: Zvezda ima DVOJICU fudbalera među najperspektivnijim IGRAČIMA SVETA

Iz Ljutice Bogdana saopštili da je ukupno razmatrano 20 kategorija

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 20:23

podeli vest:

KAKVA ČAST: Zvezda ima DVOJICU fudbalera među najperspektivnijim IGRAČIMA SVETA
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde Stefan Mitrović i Irakli Azarov nalaze se među 200 najperspektivnijih igrača sveta prema istraživanju Međunarodne fudbalske opservatorije (CIES), saopštio je beogradski klub.

Prema istraživanju CIES-a 200 najperspektivnijih igrača, koji su rođeni posle prvog januara 2002. godine, izdvojeni su na osnovu različitih parametara.

- Ukupno je razmatrano dvadeset kategorija, od minuta provedenih u igri, kreiranih prilika, udaraca prema golu protivnika, tačnih dodavanja, oduzetih lopti i osvojenih duela, kako vazdušnih, tako i onih na tlu u fazi odbrane i napada, pa sve do cena koje su izračunate na osnovu statističkog modela ove fudbalske opservatorije. Svaka kategorija je obuhvatila listu TOP 10 najboljih igrača - navela je Crvena zvezda.

Mladi fudbaler Crvene zvezde i srpski reprezentativac Stefan Mitrović zauzeo je osmu poziciju kao jedan od najsvestranijih igrača, koji pokrivaju poziciju levog krila. Irakli Azarov, koji je reprezentativac Gruzije, našao se na petom mestu kategorije koja se odnosi na ofanzivne leve bekove.

 

Ostavite komentar