Sport > Time Out

"PELE, IZDRŽI": Crvena zvezda uputila PODRŠKU legendi fudbala epskom FOTOGRAFIJOM

Čuveni brazilski fudbaler u bolnicu je primljen prošlog meseca

Izvor: K1info

24/12/2022 > 23:03

podeli vest:

"PELE, IZDRŽI": Crvena zvezda uputila PODRŠKU legendi fudbala epskom FOTOGRAFIJOM
Foto: Tanjug/AP


Zdravstveno stanje legendarnog brazilskog fudbalera Pelea je i dalje ozbiljno, pa čitav svet sa velikom pažnjom prati kakva je situacija još od 29. novembra, kada je on hospitalizovan.

Poruke podrške Peleu stižu sa svih strana sveta, a sada je jednu uputila i naša Crvena zvezda. Iz Ljutice Bogdana su, naime, na Tviteru objavili sliku brazilskog fudbalera i treće Zvezdine zvezde Dragana Džajića, poželevši pri tome da Pele pobedi bolest.

- Fudbalski klub Crvena zvezda šalje najiskreniju podršku jednom od najvećih fudbalskih imena ovoga sveta - Peleu. Nadamo se da će se Pele izboriti sa bolešću i nastaviti da pobeđuje kao i nekada na terenu u slavnim vremenima fudbala - navedeno je u objavi crveno-belih uz pomenutu fotografiju.

Da podsetimo, Pele je prošlog meseca primljen u bolnicu "Izraelita Albert Ajnštajn" u Sao Paulu zbog redovne kontrole lečenja tumora debelog creva, ali je zadržan zbog respiratorne infekcije.

U jednom trenutku se čak pominjalo da je prebačen na palijativnu negu, koja obezbeđuje pacijentu da dostojanstveno provede vreme sa svojim najvoljenijima pred kraj života, zbog čega je čitav svet slutio najgore.

Ipak, Peleovo stanje se poboljšalo, pa su doktori istakli da pokazuje poboljšanje kliničkog statusa, da je svestan i sa stabilnim vitalnim znacima.

 

Ostavite komentar