POSNI ĐUVEČ SA POVRĆEM Recept koji prija stomaku i okuplja celu porodicu
podeli vest:

Posni đuveč sa povrćem je pravo bogatstvo ukusa na tanjiru. Jednostavan za pripremu, a pun zdravih sastojaka, ovo jelo je savršen izbor za dane posta, ali i za svaki dan kada želite lagan i hranljiv obrok. Spoj krompira, patlidžana, tikvica, paprika i paradajza uz grašak i kukuruz daje pravu šarenolikost i na oko i na nepce.
Potrebni sastojci:
5–6 krompira
1 glavica luka
1 šargarepa
1 mali patlidžan
1 mala tikvica
1 šoljica konzervisanog graška
1 šoljica konzervisanog kukuruza
1 crvena paprika
1 zelena paprika
3 paradajza
1 šaka bamije
so po ukusu
1 kašičica aleve paprike
1 kašika brašna
ulje
oko šolju i po vode
Priprema:
Krompire oljuštite, isecite na krupnije komade i poređajte na dno glinenog đuveča.
Luk isecite na polumesece, šargarepu, papriku, patlidžan i tikvicu na krupnije kocke.
Pomešajte sve naseckano povrće sa graškom, kukuruzom i opranom bamijom. Dodajte i sitno naseckane paradajze.
Rasporedite povrće preko krompira, pospite brašnom, alevom paprikom i posolite po ukusu.
Prelijte uljem i nalijte šolju i po vode.
Stavite đuveč u prethodno zagrejanu rernu na 220°C i pecite dok povrće ne omekša i ne dobije zlatnu boju.
Savet domaćice:
Đuveč možete obogatiti i sa nekoliko čenova belog luka ili svežim peršunom pred kraj pečenja. Tako će miris biti još lepši, a jelo punijeg ukusa.
BONUS VIDEO:
"ČEKAJ ME TAMO GDE VREME NE POSTOJI" Rasplakaće vas poruka za Sofiju koja je umrla nakon udesa kod Sajma (FOTO)
Sofija T. iz Užica preminula je nakon više od 20 dana od saobraćajne nesreće kod beogradskog Sajma.
pre 1 sat
HronikaBRITANIJA OBJAVILA RAT RUSIMA U SRBIJI London ulaže 4 miliona funti za suzbijanje uticaja Moskve na Balkanu
Sastanak u okviru Berlinskog procesa bio je prilika da ministarka Ivet Kuper najavi borbu protiv ruskih pokušaja da izazovu etničke sukobe na Zapadnom Balkanu
pre 2 sata
Politika
Ostavite komentar