POSNI ĐUVEČ SA POVRĆEM Recept koji prija stomaku i okuplja celu porodicu
podeli vest:

Posni đuveč sa povrćem je pravo bogatstvo ukusa na tanjiru. Jednostavan za pripremu, a pun zdravih sastojaka, ovo jelo je savršen izbor za dane posta, ali i za svaki dan kada želite lagan i hranljiv obrok. Spoj krompira, patlidžana, tikvica, paprika i paradajza uz grašak i kukuruz daje pravu šarenolikost i na oko i na nepce.
Potrebni sastojci:
5–6 krompira
1 glavica luka
1 šargarepa
1 mali patlidžan
1 mala tikvica
1 šoljica konzervisanog graška
1 šoljica konzervisanog kukuruza
1 crvena paprika
1 zelena paprika
3 paradajza
1 šaka bamije
so po ukusu
1 kašičica aleve paprike
1 kašika brašna
ulje
oko šolju i po vode
Priprema:
Krompire oljuštite, isecite na krupnije komade i poređajte na dno glinenog đuveča.
Luk isecite na polumesece, šargarepu, papriku, patlidžan i tikvicu na krupnije kocke.
Pomešajte sve naseckano povrće sa graškom, kukuruzom i opranom bamijom. Dodajte i sitno naseckane paradajze.
Rasporedite povrće preko krompira, pospite brašnom, alevom paprikom i posolite po ukusu.
Prelijte uljem i nalijte šolju i po vode.
Stavite đuveč u prethodno zagrejanu rernu na 220°C i pecite dok povrće ne omekša i ne dobije zlatnu boju.
Savet domaćice:
Đuveč možete obogatiti i sa nekoliko čenova belog luka ili svežim peršunom pred kraj pečenja. Tako će miris biti još lepši, a jelo punijeg ukusa.
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar