DANAS DVA POSNA SPECIJALITETA Paradajz čorba sa taranom ili pilav – koji je vaš favorit?
podeli vest:

Danas vas častimo sa čak dva neodoljiva posna recepta! Prvi je lagana i okrepljujuća paradajz čorba sa taranom, koja greje dušu i idealna je za svaki dan. Drugi je naš tradicionalni posni pilav, jelo koje miriše na detinjstvo i koje ne može da ne uspe.
Koja od ova dva jela je po vašem mišljenju bolja? Pogledajte video do kraja i javite nam u komentarima koji je vaš favorit!
Potrebno je za paradajz čorbu:
1 rendana šargarepa
300 ml kuvanog paradajza
posna tarana ili neka testenina
1 kašičica začina
1 kašičica šećera
peršunov list
ulje
Priprema:
Izdinstati rendanu šargarepu pa dodati kuvani paradajz i naliti vodom. Kad provri ubaciti testeninu žećer začin i kad se skuva seckan peršun.
Za pilav treba:
1 crni luk seckan
1 šargarepa na kocke
1 krompir na kocke
lonče od 100 gr pirinča opranog
zaČin
ml biber
Priprema:
Izdinstati luk na ulju i šargarepu, dodati krompir i opran pirinač. Ubaciti začin, mleveni biber i preliti vodom, zatim kuvati 30 minuta na tihoj vatri da se pirinač skuva. Odozgo dodati seckan peršunov list.
Ostavite komentar