Slobodno vreme > Posna jela

DANAS DVA POSNA SPECIJALITETA Paradajz čorba sa taranom ili pilav – koji je vaš favorit?

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

25/08/2025 > 15:10

podeli vest:

DANAS DVA POSNA SPECIJALITETA Paradajz čorba sa taranom ili pilav – koji je vaš favorit?
Foto: Jelena Petrović


Danas vas častimo sa čak dva neodoljiva posna recepta! Prvi je lagana i okrepljujuća paradajz čorba sa taranom, koja greje dušu i idealna je za svaki dan. Drugi je naš tradicionalni posni pilav, jelo koje miriše na detinjstvo i koje ne može da ne uspe.

Koja od ova dva jela je po vašem mišljenju bolja? Pogledajte video do kraja i javite nam u komentarima koji je vaš favorit!

Jelena Petrović


Potrebno je za paradajz čorbu:

1 rendana šargarepa
300 ml kuvanog paradajza
posna tarana ili neka testenina
1 kašičica začina
1 kašičica šećera
peršunov list
ulje

Priprema:
Izdinstati rendanu šargarepu pa dodati kuvani paradajz i naliti vodom. Kad provri ubaciti testeninu žećer začin i kad se skuva seckan peršun.

Za pilav treba:

1 crni luk seckan
1 šargarepa na kocke
1 krompir na kocke
lonče od 100 gr pirinča opranog
zaČin
ml biber

Jelena Petrović


Priprema:
Izdinstati luk na ulju i šargarepu, dodati krompir i opran pirinač. Ubaciti začin, mleveni biber i preliti vodom, zatim kuvati 30 minuta na tihoj vatri da se pirinač skuva. Odozgo dodati seckan peršunov list.

Ostavite komentar