NAJZDRAVIJI RUČAK ZA CEO DAN Varivo od boranije, tikvica i krompira – lagano, jeftino i puno ukusa!
podeli vest:

Kad želite da skuvate nešto na kašiku, a da bude i lagano i zdravo – ovo varivo je pravi pogodak. Bez mesa, ali puno ukusa, sa svežim povrćem, začinima i belim lukom koji daje posebnu aromu. Idealan ručak za celu porodicu – jeftin, hranljiv i gotov za manje od sat vremena. A najbolji deo? Možete ga spremiti i od smrznutog povrća, ako vam zatreba brzo rešenje!
Potrebno je:
500 gr boranije smrznute ili sveže
2 šargarepe na krugove
1 sveža paprika
1 veća glavica crnog luka
1 manja tikvica
1 veći krompir
1 kašičica kukuruznog skroba
slatka ml paprika
suvi začin
4 čena belog luka
peršunov list
Priprema:
Seckan luk šargarepu i papriku ispržiti. Dodati šargarepu. Ubaciti krompir i tikvicu na kockice slatku papriku i naliti vodom da
ogrezne.
Kad se skuva ubaciti seckan beli luk, suvi začin i na kraju razmućen gustin. Ostaviti da vri pa na kraju dodati seckan peršun. Naš ručak je gotov!
Ostavite komentar