RIŽOTO, ZVEZDA TRPEZE ZA VREME POSTA Osnovno znanje za početnike
podeli vest:

Tražite recept za rižoto koji je toliko jednostavan da ga i početnici mogu napraviti, a toliko ukusan da će se svi oduševiti? Pronašli ste ga! Ovaj "Rižoto od kojeg se prsti ližu" je savršena kombinacija sočnog povrća i kremaste teksture, a tajna je u minimalnom mešanju! Idealan je kao prilog uz meso ili ribu, a tokom posta postaje zvezda trpeze. Naučite kako da pripremite rižoto po receptu koji će vas oduševiti!
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 manji krompir
suvi začin
ml biber
peršunov list
ulje
Priprema:
Na ušlju propržiti seckan crni luk i na kockice šargarepu. Kad luk postane staklast dodati krompir na kockice /može i seckana paprika i tikvica koren celera sve po želji. Dodati suvi začin ml biber po želj ili ml. papriku ili tucanu. Naliti vodom da ogrezne i poklopiti smanjiti na minimum i kuvati 20-30 minuta da tečnost ispari. Pred kraj dodati po želji seckan oljušten paradajz i peršunov list. Kad terčnost ispari i rižoto postane gust i kremast isključiti.
Ne sme se nikako mešati Služiti kao prilog uz meso ili ribu mi ga za vreme posta jedemo samostalno uz neku čorbicu...
Ostavite komentar