Slobodno vreme > Gurmanlook

BELOLUČANE PEČENE PAPRIKE Salata zbog koje smo koleginicu odmah „proglasili“ spremnom za udaju

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

22/08/2025 > 08:27

podeli vest:

BELOLUČANE PEČENE PAPRIKE Salata zbog koje smo koleginicu odmah „proglasili“ spremnom za udaju
Foto: k1info/Vanja Sinadinović


Znate ono kad neko spremi nešto jednostavno, a toliko ukusno da cela redakcija zanemi? E, pa to se desilo kad je koleginica spremila belolučane paprike. Dok se jelo, samo se čulo: „E, ova devojka je za udaju!“ – jer ako znaš da ovako spremiš papriku, što kažu stare domaćice, niko neće ostati gladan u toj kući. E sad, možda je spremila i mama njena, a ona se pohvalila, ma nije to ni bitno, važno je da nama koleginica bude srećna!

A ko god je spremao dat nam je recept:

k1info/Vanja Sinadinović

Potrebni sastojci:

10 crvenih mesnatih paprika (roge ili babure)

4–5 čenova belog luka

1 kašičica soli

2 kašike sirćeta

4 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)

malo peršuna po želji

Priprema:

Paprike ispecite na ringli, roštilju ili u rerni dok ne pocrne i dobiju miris pečenog.

Vruće stavite u kesu ili posudu, poklopite i ostavite desetak minuta da se „upare“, pa ih ogulite i očistite od semena.

Beli luk sitno naseckajte ili izgnječite, pa ga pomešajte sa uljem, sirćetom i solju.

Prelijte paprike ovim prelivom, lagano promešajte i ostavite da odstoje barem sat vremena.

Po želji pospite seckanim peršunom i poslužite.

Mali trikovi domaćica:

Najlepše su kad prenoće – tada beli luk najbolje „proradi“.

Možete dodati i pečenu ljutu papričicu za one koji vole da „pecne“.

Maslinovo ulje daje mediteranski šmek, a suncokretovo onaj pravi domaći ukus.

k1info/Vanja Sinadinović

Belolučane paprike su više od salate – one su dokaz da i najjednostavnija jela osvajaju srce i stomak. A mi smo sigurni da je naša koleginica zaslužila sve pohvale, jer s ovim receptom niko neće ostati ravnodušan.

Ko proba, odmah pita – „a gde ti je mladoženja?“.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar