BELOLUČANE PEČENE PAPRIKE Salata zbog koje smo koleginicu odmah „proglasili“ spremnom za udaju
podeli vest:

Znate ono kad neko spremi nešto jednostavno, a toliko ukusno da cela redakcija zanemi? E, pa to se desilo kad je koleginica spremila belolučane paprike. Dok se jelo, samo se čulo: „E, ova devojka je za udaju!“ – jer ako znaš da ovako spremiš papriku, što kažu stare domaćice, niko neće ostati gladan u toj kući. E sad, možda je spremila i mama njena, a ona se pohvalila, ma nije to ni bitno, važno je da nama koleginica bude srećna!
A ko god je spremao dat nam je recept:

Potrebni sastojci:
10 crvenih mesnatih paprika (roge ili babure)
4–5 čenova belog luka
1 kašičica soli
2 kašike sirćeta
4 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)
malo peršuna po želji
Priprema:
Paprike ispecite na ringli, roštilju ili u rerni dok ne pocrne i dobiju miris pečenog.
Vruće stavite u kesu ili posudu, poklopite i ostavite desetak minuta da se „upare“, pa ih ogulite i očistite od semena.
Beli luk sitno naseckajte ili izgnječite, pa ga pomešajte sa uljem, sirćetom i solju.
Prelijte paprike ovim prelivom, lagano promešajte i ostavite da odstoje barem sat vremena.
Po želji pospite seckanim peršunom i poslužite.
Mali trikovi domaćica:
Najlepše su kad prenoće – tada beli luk najbolje „proradi“.
Možete dodati i pečenu ljutu papričicu za one koji vole da „pecne“.
Maslinovo ulje daje mediteranski šmek, a suncokretovo onaj pravi domaći ukus.
Belolučane paprike su više od salate – one su dokaz da i najjednostavnija jela osvajaju srce i stomak. A mi smo sigurni da je naša koleginica zaslužila sve pohvale, jer s ovim receptom niko neće ostati ravnodušan.
Ko proba, odmah pita – „a gde ti je mladoženja?“.
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar