KADA POHUJETE MESO, STAVITE OVAJ SASTOJAK Biće sočno, mekano i savršeno hrskavo
podeli vest:

Pohovano meso je jedno od onih jela koje obožavamo svi – od najmlađih do najstarijih. Ipak, često se desi da meso bude tvrdo, suvo ili da se prezle odvoje čim ga izvadimo iz ulja. Tajna velikih majstora kuhinje leži u jednom neočekivanom sastojku – pivu. Upravo ono daje šniclama neverovatnu sočnost iznutra, a spolja im pruža hrskavu zlatnu koricu.
Tajna mekane šnicle
Umesto klasičnog pohovanja u jajima, probajte sledeći trik: pomešajte brašno sa pivom i napravite smesu u koju ćete umakati meso. Rezultat je potpuno drugačiji ukus i struktura – šnicle ostaju mekane, sočne i mirisne, dok korica puca pod zubima.
Šta vam je potrebno:
500 g belog mesa
150 g putera
150 g čedar sira
20 g mirođije
200 g brašna
250 ml piva
150 g prezli
so i biber po ukusu
Kako se sprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle i dobro izlupajte. Posolite, pobiberite i ostavite da malo odstoji.
Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Sve lepo sjedinite, pa masu oblikujte između dve folije u kvadrat. Oklagijom blago razvučete da dobijete komad koji ćete kasnije moći da sečete.
Svaku šniclu premažite tankim slojem ovog fila, urolajte ili ostavite ravno, pa uvaljajte prvo u brašno pomešano s pivom, zatim u prezle.
Pržite na srednje jakoj temperaturi dok ne dobijete rumenu, hrskavu koricu.
Zašto baš pivo?
Pivo u testu daje mehuriće i vazdušastu strukturu, pa meso ne upija puno masnoće. Rezultat je tanak, hrskav sloj, a unutrašnjost ostaje sočna i mekana.
BONUS VIDEO:
AERODROM GORI, PUTNICI PANIČNO BEŽE Muškarac čekićem udarao sve pred sobom, ljudi ne znaju šta ih je snašlo (FOTO+VIDEO)
(VIDEO) Pomahnitali muškarac sa ČEKIĆEM jurio kroz terminal u Milanu: Udarao sve pred sobom, ljudi ne z
pre 49 minuta
Svet
Ostavite komentar