OGULITE PAPRIKE OČAS POSLA, BAŠ JEDNIM POTEZOM Trikovi domaćica koji štede vreme i živce
podeli vest:

Domaćice ovih žurno spremaju – sezona zimnice lagano kreće, a ajvar nekako prvi se sprema ajvar. Međutim, svi znamo da je najteži deo posla upravo guljenje pečenih paprika. Dok se sto puni tepsijama, a ruke se bore s upornom kožicom, mnoge žene se sete starih trikova naših baka, koji i danas zlata vrede.
Plastična kesica – trik broj jedan
Najbrži način da se paprike ogule bez muke jeste da ih odmah nakon pečenja stavite u plastičnu kesicu i dobro zavežete. Pustite da odstoje desetak minuta, a kad otvorite – kožica će sama da spada, dovoljno je samo da paprike provučete kroz prste.

Zamrzivač radi posao umesto vas
Drugi trik je da se paprike – zamrznu. Kad ih izvadite iz leda, dovoljno je da ih stavite pod mlaz mlake vode i kožica će se sama skidati. Na ovaj način možete da rasporedite posao i olakšate sebi pripreme ajvara bez nerviranja.
Para – saveznik domaćica
Ako paprike nakon pečenja odmah pokrijete providnom folijom, krpom ili stavite u lonac i zatvorite poklopac, para će učiniti svoje. Već posle 15 minuta, kožica će se sama odvajati, pa ćete moći lako da je skinete bez imalo muke.
💡 Domaćinski savet: Ako pravite ajvar prvi put ili nemate dovoljno vremena, probajte verziju sa seckanim paprikama – jednostavnija je, a ukus je i dalje domaći i bogat.
BONUS VIDEO:
NIŠTA BEZ DOMAĆEG PEKMEZA Starinski recept od zapečenih šljiva sa ljuskom i onaj glatki bez ijedne kožice
Uživajte u domaćem pekmezu od šljiva, idealnom za zimnicu!
14.08.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar